STATSEPIDEMIOLOGEN ANDERS TEGNELL HAR UTTALAT SIG IGEN OCH VISAT DEN DJUPA STATEN (THE DEEP STATE)

Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell varnar för att Spotifys beslut att låta personalen jobba hemifrån strider mot ideologiska vänsterideal om hur samhället bör organiseras.
– Det handlar om jämlikhet. Det är bara vissa grupper i samhället som kan göra på det viset, säger han.

https://www.facebook.com/704290673/videos/10157390792120674/

 

Det är i en intervju med Expressen som Tegnell förklarar att han tycker det är viktigt att alla i Sverige ska löpa samma risk att dö i coronavirus.

– Hur ska vi få till det på ett bra sätt? Så att vi fortsätter ha en jämlikhet i samhället och att alla har samma chans att hålla sig friska? säger han till Expressen och fortsätter:

– Jag tycker man bör tänka igenom konsekvenserna av den typen av beslut ganska brett innan man tar dem, inte minst om man är en myndighet eller ett stort företag.

Många har haft svårt att förstå vad Tegnell menar med ”jämlik” risk att dö av corona. Redan idag löper exempelvis den arbetande delen av befolkningen högre risk att smittas än den bidragstagande delen av befolkningen.

”På vilket sätt minskar arbete hemifrån andras chanser att hålla sig friska?” frågar sig riksdagsledamoten Hanif Bali (M) på Twitter.


%d bloggare gillar detta: