EN NYÅRSBETRAKTELSE INFÖR 2019

 

År 2018 har inneburit ett fortsatt sönderfall av Europa och Sverige. ”The deep state” har alltmer tagit över maktutövning med neo-marxistisk postmodernism och identitetspolitik som ideologisk ledstjärna. I Sverige är den ”djupa staten” främst riksdagspartierna, regeringen och riksdagen, statliga myndigheter och företag, rättsväsendet och media i allians. Sönderfall och svåra inre sociala konflikter i länder som Frankrike, Tyskland och UK har förvärrats under året. 1)

Sveriges regering och riksdag har inte lyckats tillfredsställa medborgarnas behov av samhällets sociala, ekonomiska och politiska insatser. Politiken har inte presterat reella lösningar på problemen. Sverige har under en följd av år utmärkt sig i den europeiska politiska kontexten som ett negativt exempel för att inte säga extremt negativt exempel. Eurostat visar t.ex. att Sverige är ett av Europas farligaste länder. Så ser bilden av Sverige alltmer ut i internationella media. 2)  Regeringen, med den socialdemokratiske statsministern Stefan Löfven, har inte varit politiskt eller intellektuellt vuxen uppgiften att leda landet. Det är skrämmande att närmare en tredjedel av landets väljare ändock röstar på partiet.

Inför år 2019 är risken överhängande – oavsett regering – att Sverige kommer att fortsätta på sönderfallets väg, demokrati och yttrandefrihet urholkas, de sociala problemen med den muslimska diasporan förvärras samtidigt som media – privata och statliga – fortsätter undergräva sanning och demokrati. Den skenande brottsligheten fortsätter med våldtäkter och dödskjutningar med kraftig överrepresentation av migranter från muslimska länder i Mellanöstern och Nordafrika. Massmigrationen fortsätter under 2019. Cirka 130 000 nya migranter anlände 2018 enligt Migrationsverket. 3) Lågkompetenta och lågutbildade migranter inklusive en stor del funktionella analfabeter fortsätter anlända från dysfunktionella länder. De för med sig en kultur som inte är kompatibel med traditionell svensk kultur, tradition och värderingar. År 2019 riskerar därför att bli ett år som kommer att bära med sig fortsatta försämringar av den offentliga ekonomin och servicen och fortsatt socialt sönderfall.

Det finns dock positiva tecken på ett europeiskt uppvaknande: Brexit i UK genomförs sannolikt oavsett vilken form av utträde det blir. De politiska upploppen i Frankrike fortsätter sannolikt. Nya politiska rörelser i Tyskland förändrar den politiska debatten och arenan. Viktor Orbán i Ungern tillsammans med Polen, Slovakien och Tjeckien fortsätter att stadigt stå emot EU:s försök att tvinga dem att öppna gränserna för muslimsk massmigration. Danmark visar politiska exempel på hur massmigrationen kan hanteras och begränsas. 4)  Nya hoppingivande politiska krafter styr i Italien och Österrike. I Sverige spelar fria media en viktig roll för att peka på fakta och sanningar som statsmedia gör allt för att undanhålla eller förvränga. Tyvärr är fria medias täckning ännu allt för liten för att påverka de breda grupperna av medborgare. Ändock möter man dagligen medborgare ute i landet i diskussioner som vädrar kritik och ifrågasättande av maktelitens syften och beteenden. Snart vaknar svenska medborgare på allvar och sätter stopp för maktelitens ansvarslösa agerande!

 

Källor och referenser.

1) De ”gula västarnas” uppror mot Macrons politik som började som en protest mot de klimatpolitiskt ”motiverade” skattehöjningarna på diesel och bensin men utvecklades snabbt med en bredare politisk agenda bl.a. syftande till att få bort president Macron. I Tyskland fick AFS  17 procent i det första val de deltog i. I UK är idag en majoritet i London icke britter med en muslimsk borgmästare, oron ökar ute i UK över förhandlingarna kring Brexit och vart de tar vägen.  Douglas Murray tecknar en bild av den djupa distress UK befinner sig i. Se hans bok The Strange Death of Europe och hans föreläsningar på Youtube.

https://www.facebook.com/gulavastarna/

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/rekordsiffror-for-tyska-hogernationalister-skakas-av-ny-naziskandal

https://www.youtube.com/watch?v=1nI5l8OCHeY

2) Kina, via Kinesiska Ambassaden i Stockholm, varnar kinesiska turister för risken att bli rånad och bestulen. Italienska UD varnar för att resa till Sverige eftersom det sker fler fall av väpnat våld inklusive ökningen av sexualbrott. Brittiska UD varnar för ökat terrorhot i Sverige.

Det finns två bilder av Sverige utomlands. Den om framgång och den om förfall, enligt Paul Rapacioli. Den motsägelsefulla bilden av Sverige är unik, enligt Rapacioli som grundat tidningen The Local, som rapporterar om svenska nyheter på engelska.

https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/2179301/china-renews-warning-against-travelling-sweden-amid-ongoing

http://inbeijing.se/bulletin/2018/12/24/kinesiska-ambassaden-utfardar-ny-resevarning-for-sverige/

http://www.viaggiaresicuri.it/paesi/dettaglio/svezia.html?no_cache=1

https://www.expressen.se/nyheter/storbritannien-varnar-for-okat-terrorhot-i-sverige/

https://www.metro.se/artikel/expert-om-sverigebilden-finns-ett-narrativ-om-ett-land-som-kollapsar

https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/WDN-20181127-1

3) När 2018 första elvamånader gått har hela 122 410 uppehållstillstånd beviljats. Det motsvarar ett Norrköping. Med den takten hamnar Sverige vid årets slut på drygt 130 000 uppehållstillstånd. Det visar Migrationsverkets månadsstatistik. De största kategorierna är ”anknytning” (41 805), ”arbetsmarknad” (38 321) samt ”asyl” (22 205)
Om detta fortsätter till årets slut går 2018 till historien som det tredje högsta mottagandet någonsin enligt Migrationsverkets statistik.

TOPPLISTAN:

  1. År 2016 151 031
  2. År 2017 135 529
  3. År 2018 133 538  (egen extrapolering)
  4. År 2015 121 718

https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Beviljade-uppehallstillstand-oversikter.html

4)  Med striktare gränskontroller, planer på läger utanför EU för asylsökande, förbud mot burka, migranter som begår brott kan skickas till en ö för internering, 1000 somalier som nekats asyl skall skickas hem, etc

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/danmark-vill-etablera-sarskilt-asyllager-utanfor-eu

https://www.bt.dk/samfund/kriminelle-udviste-fra-kaershovedgaard-placeres-paa-en-oede-oe

https://politiken.dk/indland/politik/art6881170/Udlændinge-på-tålt-ophold-skal-bo-på-isoleret-ø-i-Stege-Bugt

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: