GEORGE ORWELL – OMLÄSNING AV BOKEN ”1984”.

År 1949 utkom boken ”Nineteen Eighty-Four” som den engelska originaltiteln lyder. Boken skrevs av den vänsterradikala författaren George Orwell som dog året därpå.

Boken är en dystopi med bakgrund i erfarenheterna från de kommunistiska och nazistiska regimerna. Det nazistiska helvetet tog slut i maj 1945. Det kommunistiska helvetet däremot pågick ända till 1989. Skaparna Vladimir Lenin och Josef Stalin fick båda omfattande stöd redan från 1917 och framåt över krigsåren och mot 1950-och 1960-tal av västmakterna i form av lån (lend lease), jordbruksmaskiner, spannmål, olika typer materiel och maskiner samt inte minst enorma mängder med krigsmateriel under krigsåren 1940/45. Stridsvagnar, flygmaskiner, granater, haubitsar, luftvärn, handeldvapen, ammunition m.m. som bland annat användes av Stalins barbariska horder för att krossa det tappra finska folket, vilket trots all västmaktshjälp till Sovjetunionen (inkl. krigsförklaring mot Finland av England) inte lyckades. Finland hade under fältmarskalken Carl Gustaf Mannerheims ledning sannolikt Europas bästa och mest motiverade soldater för försvarskrig!

Sovjetunionen hyllas naivt av många, än idag, som Europas befriare efter att ha slagit ner den tyska militära offensiven i öst och sedan själva med systematisk grymhet (Katyn) och dödlig ockupation (1944, 1945, 1956 etc.) förslavat och förtryckt befolkningen i halva Europa. Med vilka måttstockar (vem som levererat måttstocken vet vi!) mäter man, när Stalins helvete beskrivs som Europas befriare?

Nu var det inte huvudämnet för texten! Texten skall handla om George Orwells dystopi ”1984.” Dystopier är inte min favoritlitteratur även om jag läst dem som ingår i allmänbildningen; 1984 av George Orwell, Du sköna nya värld av Aldous Huxley, Fahrenheit 451 av Ray Bradbury, Kallocain av Karin Boye, till dem kan också  nämnas A Clockwork Orange av Anthony Burgess och Apornas planet av Pierre Boulle som båda filmats.

Boken ”1984”, som den heter på svenska, läste jag nyligen på nytt eftersom jag har en gnagande känsla av att det vi dagligen upplever i den svenska och europeiska politiska kontexten liknar Oceanien i ”1984.”

”Nyspråksreformen” genomförs 1984 i Oceanien under maktens överinseende, ”Storebror ser dig.” Storebror och hans parti styr med valspråken ”Krig är fred – Frihet är slaveri – Okunnighet är styrka.” Nyspråksreformen utgår från Sanningsministeriet och går ut på att utplåna vissa ord som gör det omöjligt att uttrycka kritik (jfr den juridiska användningen av ”hets mot folkgrupp-paragrafen”) eller att tänka i andra banor än makten i partiet vill. Ett viktigt begrepp i reformen är dubbeltänk och krimtänk!

Dubbeltänk innebär att medborgaren måste hålla två motsägande trossatser i huvudet samtidigt och att dessutom acceptera båda som sanna, att kunna ljuga medvetet och ändå vara fullständigt övertygad om att man talar sanning. Exempel är: Innehållet i begrepp som genusfilosofi, hen istället för han och hon och kön inte analyserad som en vetenskapligt biologiskt binär enhet utan ideologiskt beskriven som ett flytande kontinuum och en social konstruktion. Flyktingmottagning istället för ekonomiska migranter. Våldtäktsmän och terrorister uppfattade och beskrivna som ”svenskar” istället för utlandsfödda migranter. Påståendet om högutbildade migranter (i den tidiga mytologin läkare, tandläkare och astronauter hela bunten) istället för lågutbildade lågkompetenta muslimer, mer än hälften funktionella analfabeter. Islam beskriven som en fridens och fredens religion istället för en aggressiv våldsbejakande politisk ideologi. Muhammed och Koranen beskriven som fridens förmedlare istället för Muhammed som krigare och Koranen som en hatets kolportör.

Krimtänk är en tanke som är kriminell. Det behöver inte vara något som man medvetet tänker. Det kan vara något man av misstag uttrycker. Gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp” är väl ett närliggande exempel på vad man inte får tänka och allra minst säga. Afroamerikan (inte bara i USA utan också i Sverige!) istället för svart. Black lives matter istället för svart rasism, i praktiken jämförbar med KKK för vita!

Nyspråk är ett språk som utvecklas med syfte att begränsa individens tankeutrymme. Nyspråk är det som i långa stycken presenteras av statstelevisionen och statsradion och i Wolodarski-DN runt klimatalarmismen och den muslimska massmigrationen. Ekonomiska migranter blir flyktingar. Afghanska unga män blir ensamkommande barn, etc.

Sanningsministeriet i Sverige är närmast SVT och SR, dvs statstelevisionen och statsradion. Nu blir det dessutom omöjligt för en svensk medborgare/skattebetalare att undkomma att betala för propagandan och lögnerna, eftersom finansieringen av dessa media från 1.1.2019 sker via skattsedeln.

I en fri liberal marknadsekonomi vore naturligtvis det enda rätta att göra SVT och SR till betalkanaler för dem som önskar ta del av programutbudet. Vi som inte längre tar del av agendajournalistik och vinklad nyhetsförmedling med utelämnanden, avsaknad av neutralitet och objektivitet och kritisk distans och rena fake news, finner det upprörande att behöva betala för dessa överfinansierade kanaler som dessutom är enormt överbemannade. Den vinklade nyhetsförmedlingen har jag med exempel, fakta och empiri belagt i ett otal bloggtexter!

Jag kan analysera och förstå logiken och anledningen till att makteliten inte vill göra kanalerna till frivilliga betalkanaler. Makteliten behöver helt enkelt en säker kanal ut till medborgarna som presenterar den rådande politiskt korrekta ideologin, dvs identitetspolitik med grund i postmodernistisk neo-marxism.

Statstelevisionen och statsradion liknar Sanningsministeriet i 1984. Makteliten i Sverige har också helt i enlighet med Sanningsministeriet lyckats övertyga majoriteten av svenska folket  om att det är den objektiva, neutrala sanningen som förs ut i sändningarna. De svenska medborgarna är dubbelt lurade!

”Okunnighet är styrka” är en annan av Oceaniens paroller. Det ser vi tydliga exempel på i statstelevisionen. I klimatfrågor har man t.ex. intervjuat en tolvårig liten flicka från en dysfunktionell familj som expert. Sverige sänder t.o.m. den tolvåriga flickan till klimatkonferensen i Katowice i Polen. Meteorologer presenteras som klimatexperter. En agronom har i en politisk utnämning blivit professor i klimatforskning och beskrivs som ”Sveriges superklimatforskare.” Journalister använder enstaka väderhändelser som exempelvis en avvikande varm sommar med bränder som exempel på climatechange trots att klimatförändringar definieras av vädermönster under minst 30 år.

Kritiker eller kritiska frågor till dessa mediala propagandister lyser helt med sin frånvaro. I enlighet med den propagandistiska uppgiften för Sanningsministeriet.

Samma typ av vilseledande okunnighet präglar rapporteringen kring den muslimska massmigrationen och dess konsekvenser. Våldtäktsmän från Afghanistan eller Somalia beskrivs aldrig med signalementet i media. Statistiken kring utomhusvåldtäkter (nämnda länder är kraftigt överrepresenterade i statistiken), gängkriminalitet, dödsskjutningar är entydig. De beskrivs eller analyseras inte i statstelevisionen/Sanningsministeriet. Om uppgifter ändock sipprar fram skickas ”kriminologen” Jerzy Sarnecki fram för damage Control!

På samma sätt som i bokens Oceanien finns en liten grupp av ”broderskapet” som tar fram andra fakta (alternativa fakta), analyser och beskrivningar av vad som faktiskt är sanningen.

T.o.m. parollen ”krig är fred” har sina motsvarigheter. Den obalanserade demoniseringen av Vladimir Putin och Ryssland är ett exempel som tjänar de krigshetsande delarna i NATO och USA. Den kan i en viss mening ses som en förberedelse för krig emot Ryssland i fredens, den panamerikanska fredens, intressen. Invasionen i Irak under falska premisser om innehav av massförstörelsevapen (som bl.a. Blix visade var felaktig) är ett exempel. När man lyckats fälla alla ”diktatorer” i mellanöstern hamnade man ur askan i elden! Irak rasade samman i inbördeskrig och totalt kaos efter Saddam Hussein. Störtandet av Muammar Gaddafi medförde att Libyen idag är en helt sönderfallande dystopisk stat. Syriens Bashar al Assad lyckades man inte få bort trots indirekt vapenstöd till muslimska terrorgrupper i Syrien via Israel och Saudiarabien. Syrien har man dock lyckats slå söder till priset av massor av flyktingar till Europa och grannländerna. Krig är fred!

Läs gärna George Orwells ”1984” med Sverige 2018 i bakhuvudet. Det är en makalöst upplysande upplevelse! Allt som hjälper en att hålla huvudet intellektuellt iskallt och att varje gång media påstår ett eller annat ställa sig frågan ”varför?” och ”vad handlar det egentligen om”. Historikern Leopold von Ranke lärde oss för länge sedan att undersöka: ”Wie es eigentlich gewesen.”

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: