DE GULA VÄSTARNA I SVENSKA MEDIA

De franska demonstrationerna benämnda ”gula västarna” rapporteras i svenska media som udda stökiga demonstrationer emot höjda skatter på diesel och bensin.

Typisk är följande rubrik och text hämtad från SVT.

De gula västarna – såhär skapade de kaos i Paris

De som ligger bakom helgens våldsamma demonstrationer i Paris är de så kallade ”gula västarna”. Ursprungligen demonstrerade man mot höga dieselpriser, men rörelsen har sedan dess vuxit och orsakat kaos på Paris gator.”

De är korrekt konstaterat att demonstrationerna har vuxit. De har också breddats och fördjupats politiskt och socialt från starten vilket är ämnet för denna text.

För att få en djupare analys och bild av vad som händer får man söka sig till utländska media.  Ett snabbt svep genom internationella media ger följande skissartade bild.

För det första, det har rapporterats om bråkmakare. Det är uppenbarligen sant att extrema höger- och vänsteraktivister har försökt kapa demonstrationerna men egentligen i grunden inte lyckats även om de vid vissa tillfällen ställt till med ordningsproblem. Enligt vissa källor är dessa extremister på höger- och vänsterkanten endast någon enstaka procent.

För det andra, är majoriteten av demonstranterna idag vita arbetare från flera delar av Frankrike. Demonstrationerna började med och utlöstes av höjda skatter på fordonsbränsle. Men i grunden har demonstrationerna nu kommit att handla om mycket mer. Demonstranterna vänder sig emot allmänna skattehöjningar, en allmän lönepress neråt, arbetslöshet och att muslimska migranter tar en stor och växande del av de offentliga budgetarna, flera tiotal miljarder EURO enligt en uppgift. Det är delvis samma sociala strata av aktivister som i UK röstade för Brexit och som Hillary Clinton under det amerikanska presidentvalet kallade ”deplorables”. Dvs vanliga arbetande fransmän som drabbats av globaliseringens konsekvenser.

Det är bakgrund och orsak till det växande hatet gentemot den tidigare medlemmen i socialistiska partiet, rådgivaren och delägaren i investmentbanken Rotschild & Cie, globalisten och presidenten Emmanuel Macron.

Det innebär, för det tredje, att demonstrationerna idag är djupt politiska och hotar makteliten. Den beskrivningen och analysen har jag inte sett tillstymmelse av i svenska PK-media. I och för sig begripligt och förutsägbart! Risken är överhängande att de franska demonstrationerna bildar mönster och förebild och sprider sig till de europeiska länder som drabbats av massmigrationen av muslimer. Massdemonstrationer mot den muslimska migrationens konsekvenser och kostnader kommer också i andra länder! Det kan vi med stor säkerhet förutse! Vi avvaktar nu i det korta perspektivet rapporter av vad som kommer att hända inför den annalkande julhelgen. Ebbar demonstrationerna ut eller kommer de att fortsätta och slutligen hota Macrons presidentskap? Front National med Marine Le Pen står runt knuten och avvaktar.

Slutligen, för det fjärde,  benämningen ”de gula västarna” kommer av att det är lag i Frankrike att medföra gula varningsvästar i bilen. De är dessa västar man sätter på sig eller har liggande på instrumentbrädan för att signalera att man sympatiserar med demonstrationerna mot makteliten, skatterna, migrantströmmarna och globalismen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: