GLOBALISTERNAS HÄXSABBAT!

 

Financial Times utnämner George Soros till ”Årets person”

Financial Times, en globalistisk och liberal tidning, motiverar utnämningen av George Soros till ”Årets person” med att han är ”den liberala demokratins och det öppna samhällets fanbärare”.

Välförtjänt”, skriver Annie Lööf och skriver vidare ”George Soros försvarar den liberala demokratin, står upp för öppenheten, toleransen, yttrande- och mediefriheten. I den värld vi nu lever i där många av dessa värden utmanas – inte minst i hans hemland Ungern – är utmärkelsen helt rätt.”

Även Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg anser att utnämningen av Soros är ”välförtjänt” och att det är viktigt att ”försvara” den ”liberala demokratin”.    

George Soros, ursprungligen György Schwartz, född 12 augusti 1930 i Budapest i Ungern, är en amerikansk finansmanvalutaspekulant, ekonomisk och filosofisk debattör samt filantrop. Soros har ägnat sig åt en omfattande spekulationsverksamhet, mot bland annat Storbritanniens och Sveriges ekonomier kring 1992 och mot Thailands och Malaysias ekonomier vid Asienkrisen 1997, vilket bidrog till ekonomiska kriser och sänkt levnadsstandard i dessa stater. Soros är för globaliseringmarknadsekonomidemokrati, globala institutioner och generös flyktingpolitik.” (Wikipedia)

Kostnaderna för svenska skattebetalare av George Soros spekulation mot den svenska kronan var i mångmiljardklassen. Någon nationalekonomisk kalkyl av vad spekulationen kostade Sverige har jag inte tagit del av. I varje fall tilldelades George Soros en kunglig medalj något år efter händelsen! Tala om att sitta i knät på globalisten!

I Ungern hävdas från flera håll att George Soros finns ”in the deep background” i de demonstrationer mot Viktor Orban som nu sker i Budapest. Bakom de två konkreta frågor som protesterna fokuserar finns också en mer ”progressiv vänsterliberal” agenda.  De som demonstrerar beskriver sig själva i intervjuer som progressiva och vänsterliberaler. Det är krafter George Soros brukar stödja. George Soros är utslängd ur Ungern bland annat med sitt Central European University. George Soros har också i det ungerska fallet misslyckats med sin pro-aktivistiska migrations politik och därmed misslyckats med att skada den ungerska nationalstaten. Hans agerande nar snarare drivit medborgarna i riktning mot Viktor Orban och hans parti som vann en överväldigande seger i det senaste parlamentsvalet. 

Via finansiellt stöd till Romklubben (ordförande Anders Wijkman) driver George Soros frågorna om en globalism och klimatalarmism. I dokumentet ”First Global Revolution” 1991, inför Rio-mötet 1992, har Romklubben hävdat att man måste ”skrämma upp” medborgarna i olika länder för att få igenom den globalistiska agenda man arbetar på som bl. a innebär att ”sätta demokratin på paus” för att kunna ”hantera” klimathotet. Det hävdas också att världen behöver en ”global regering” för att genomdriva de klimatpolitiska förslagen och inskränkningarna. Det betyder ytterst och att nationalstaterna demonteras vilket är ett hot mot den representativa demokratin.

Vid olika belagda tillfällen har George Soros varit med och understött (t.o.m med direkta penningbidrag) massmigrationen från bl. a det muslimska Afrika. Nyttiga idioter har varit andra ideella organisationer som bidragit med att hjälpa de hänsynslösa smugglarna med att hämta upp migranterna utanför Libyens kust. På det sättet får smugglarna dessutom tillbaka sina båtar. Varifrån kommer resurserna för den verksamheten?

Listan på vad ”filantropen” George Soros via sitt Open Society Foundation stödjer kan göras lång. Politiskt har han lämnat ca 25 miljoner dollar i kampanjbidrag till både Barack Obama och Hillary Rodham Clinton. Clintons globala och korrupta track record har jag beskrivit mycket utförligt. Barack Obamas förbrytelser via bombningar och CIA i Libyen och på andra håll återstår att beskriva. Dokumenten och analyserna finns redan tillgängliga i litteraturen!

Sydsvenska dagbladet att kritik av George Soros är ”gammal antisemitism” och att kritiken är uttryck för högerextremism! Ja så låter det från det PK-ideologiska och idenitetspolitiska hållet. Det kan vi leva med! Kritiken står på fast empirisk grund!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: