NU VEVAR SR/SVT ÅTER LÖGNERNA OM MIGRANTER I ARBETE

45213266_10156024930943231_9188320658428264448_n.jpg

 

Arbetsförmedlingen går via SR/SVT regelbundet ut med friserade uppgifter om migranternas sysselsättningsnivåer. Lögnen/vinklingen är alltid den samma: 44 procent är riktiga jobb plus studier plus arbetsmarknadsåtgärder, där ökningen inte är riktiga jobb.
Endast 7 procent går vidare till “arbete utan stöd“, dvs riktiga jobb som genererar skattepengar snarare än bidragsjobb försörjd av skattebetalare, vilket är en minskning från 8 procent senast. Andel som går vidare till riktiga jobb har hursomhelst pendlat stabilt kring fyra till åtta procent i flera år.

 

Det är viktigt att förstå skillnaden mellan jobb som genererar skatteintäkter och sådana som skattebetalarna betalar för att rätt bedöma och analysera effekterna på ekonomi, tillväxt och skattetrycket på medborgarna!

 

Grafen ovan visar ökning av Extratjänster, regeringens senaste satsning att kasta skattemiljarder i sjön för att frisera data!

 

Ekonomifakta förklarar:
”Extratjänster – en dyr affär. Enligt en ny prognos från Arbetsförmedlingen förväntas utgifterna för subventionerade anställningar öka markant under de kommande fyra åren och det är framför allt arbetsmarknadsstödet Extratjänster som expanderar. Fram till 2021 förväntas Extratjänsterna kosta skattebetalarna omkring 30 miljarder kronor”

 

Det är samma  friserade vinkling varje gång. Regering/myndigheter och statsmedia kallar skattefinansierade åtgärder ”jobb” eller ”sysselsättning” trots att andelen nyanlända i riktiga jobb inte ökar. Miljarder som hade kunna gå till fattigpensionärer kastas bort på bidragsjobb. Regeringen – med stöd av myndigheter och statsmedia – försöker lura i oinformerade medborgare att de löst integrationen. Det SVT/SR gör är väl så nära man kan komma ”fake news”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: