SKALL NAZISTISKA NORDISKA MOTSTÅNDSRÖRELSEN (NMR) FÖRBJUDAS?

Svaret är ett entydigt nej! Varken nazistiska, rasistiska, kommunistiska eller islamistiska åsikter, möten eller organisationer skall förbjudas. Det är helt enkelt kontraproduktivt! Börjar man tumma på åsikts-, yttrande- och mötesfriheterna är man snart inne på ett sluttande plan och börjar förbjuda kritiker av PK ideologin, kritiker av massmigrationen och kritiker av islamiseringen av Sverige, kritiker av klimatbluffen etc.

ÖPPNA INTE PANDORAS ASK! 1) Man vet aldrig var det slutar! Vi har redan nu en socialdemokratisk regering och en riksdag som uppvisar tydliga drag av vilsenhet och desperation!

Centerpartiet och Kristdemokraterna är positiva till förslaget om att förbjuda rasistiska organisationer. Moderaterna vill hellre se ett bredare förbud av våldsbejakande organisationer. Liberalerna är avvaktande. Vänsterpartiet avvisar förslaget! Sverigedemokraterna är försiktigt positiva och vill i likhet med Moderaterna se ett bredare förbud av våldsbejakande organisationer.

En fråga till samtliga partier? Hur definierar man rasism på ett juridiskt hållbart sätt? Hur avgör man juridiskt att en organisation är rasistisk? Vem skall stå för dessa intrikata avgöranden? Samma frågor gäller våldsbejakande organisationer!

Jag har ägnat mig åt att läsa olika inlägg om förbud av NMR/rasistiska organisationer. Det finns faktiskt en och annan som håller huvudet kallt och argumenterar principiellt. Väldigt många är upprörda – begripligt – och argumenterar känslostyrt!

Några anser att man skall förbjuda NMR för att det flesta tycker det. Det argumentet förefaller lite desperat! Antalet som tycker en sak avgör inte vad som är rätt. Typiskt politikerargument!

För drygt fyra hundra år sedan ansåg en överväldigande del av mänskligheten att jorden var platt och att solen snurrade runt jorden. Giordano Bruno och Galileo Galilei hävdade motsatsen! Galileo Galilei gjorde avbön inför inkvisitionen och klarade sig. Giordano Bruno gjorde inte avbön så honom fängslade man i 8 år innan han eldades upp! Är vi på väg mot en nutida motsvarighet till inkvisitionen?

Jag ser tre argument mot att förbjuda NMR! Två praktiska och en djupt principiell!

För det första medför ett förbud av NMR att man trycker ner organisationen i illegalitet och hemlighet. SÄPO hävdar att de har en fungerande övervakning och kontroll av NMR och att det är lättare att kontrollera NMR om de får verka i det öppna! Det är faktiskt en stollig men mycket begränsad grupp som utgör och tillhör NMR! NMR visar ju också alltid upp sig omaskerade – till skillnad från den kommunistiska autonoma våldsrörelsen som maskerar sig. Det underlättar i hög grad för SÄPO att löpande övervaka och registrera rörelsens medlemmar!

För det andra gör ett förbud bara NMR till ”offer och martyrer” – i egna och vissa andras ögon – vilket är vad de själva vill! Förbud och ”martyrskap” är målet, vilket jag menar är tydligt utifrån deras utstuderade provocerande och aggressiva agerande under Almedalsveckan!

Det tredje principiellt viktigaste argumentet tar sin början med Franska Revolutionen och de borgerliga fri- och rättigheter som där stampades fram. Yttrande, tryck och mötesfrihet har allt sedan dess tillhört de oförytterliga rättigheter som är värda att gå i döden för! Tyvärr är dagens politiker så obildade att de inte känner till bakgrunden!

Har makten väl börjat tumma på de borgerliga fri- och rättigheterna kan vi vara på väg mot ett mer totalitärt samhälle, styrt av maktens bärande ideologi idag, PK-ideologin!

För mig är de borgerliga fri- och rättigheterna binära! I det avseendet är den amerikanska konstitutionen ett föredöme.

Men, hur är det med att NMR stör möten, bråkar och provocerar fram våld? Ja, det förekommer uppenbarligen! Därvid är rapporteringen från Almedalen entydig, även deflaterad för ev. överdrifter! Dock! Brott skall beivras av det samlade rättsväsendet i enlighet med Brottsbalk och lokala ordningsstadgor.

Åsikten, möten och organisationer SKALL INTE FÖRBJUDAS! Vare sig de är fascistiska, nazistiska, kommunistiska, rasistiska, islamistiska, islamistiskt antisemitiska eller andra! Sådana uppfattningar, idéer och ideologier skall mötas och bemötas i öppen diskussion och debatt!

Det är oerhört viktigt att ta kampen för åsikts- yttrande-, mötes- och organisationsfrihet emot totalitära politiska tendenser!

Vi har två år på oss att ORDNA UPPROP, ORGANISERA MOTSTÅND och BILDA OPINION emot kommande förslag till INSKRÄNKNINGAR I ÅSIKTS- YTTRANDE-, MÖTES- OCH ORGANISATIONSFRIHETERNA!

Det kommer att bli en viktig kamp för framtiden! Är du med?

1) Pandora gav efter för sin nyfikenhet och öppnade asken hon fått av Zeus och som hon var förbjuden att öppna. Asken innehöll olyckor och sjukdomar som flög ut över världen. När Pandora förskräckt stängde asken hade dess innehåll flugit ut. Det enda som fanns kvar på botten av asken var hoppet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: