LAGEN OM ATT LÅTA 9000 AFGHANER STANNA FÖR STUDIER, DEN S.K. GYMNASIELAGEN AVVISAS AV ÄNNU EN MIGRATIONSDOMSTOL.

Det finns ändock hopp i tillvaron mitt i alla dystra politiska besked! Idag ser vi en allt mer desperat och totalitär socialdemokratisk regering planera att förbjuda åsikter och organisationer. Återkommer till den frågan!

Regeringens beslutade ansvarslöst – tillsammans med Annie Lööf och C – att låta 9 000 afghaner stanna för studier. Lagen trädde i kraft den 1 juli i år.
Kostnaden som inte angavs är minst 6 miljarder kronor motsvarande en höjning av pensionerna med 1 800 kronor per månad för 273 000 fattigpensionärer.

Hoppet väcks att det ansvarslösa politiska beslutet skall omintetgöras när Migrationsdomstolen i Stockholm som domstol nummer två efter Migrationsdomstolen i Malmö underkänner lagen . Lagen går inte att tillämpa!

Under fredagen meddelade även Migrationsdomstolen i Stockholm att de avslår en ansökan om uppehållstillstånd med stöd av den nya lagen. Även de anser att de slopade identitetskraven i lagen gör att den inte går att tillämpa i praktiken.

Vi kom aldrig så långt som Malmö, vi stupade redan på första meningen, säger Kirsi Laakso Utvik, chefsrådman vid Migrationsdomstolen i Stockholm och domare i målet.

Men Migrationsdomstolen i Stockholm motiverar beslutet på ett annat sätt.

”Vi tar det på en annan mening i regeringsformen. Om man tittar på 11 kap 14 §. Den första meningen handlar om att om en lag strider mot överordnad lag så får man inte tillämpa den. Vi går på det. Nästa mening handlar om att man inte ska inte heller tillämpa den om beredningen varit felaktig. Vi kom aldrig så långt som Malmö, vi stupade redan på första meningen,” säger Kirsi Laakso Utvik, chefsrådman vid Migrationsdomstolen i Stockholm.

Samtidigt fortsätter Migrationsverket att pröva ärenden med stöd av lagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: