DEN SOCIALDEMOKRATISKA REGERINGENS HISTORISKA MISSLYCKANDE MED TERRORBEKÄMPNING.

 

 

Efter terrordåden i USA den 11 september 2001 – ställdes det krav på skärpt terrorlagstiftning och terrorbekämpning. Men Göran Persson och Thomas Bodström viftade bort kravet på lagstiftning. Nu när det är för sent kommer den till stånd. S-regeringen gjorde upp med det katastrofala Miljöpartiet och socialisterna i Vänsterpartiet i frågan.

Trots att EU ställde krav på medlemsländerna att kriminalisera deltagande i terrorgrupper avvisade Sveriges dåvarande justitieminister Thomas Bodström (ännu en historiskt katastrofal S-minister) lagstiftning. Han fick till ett svenskt undantag.

Andra medlemsländer införde en lagstiftning mot deltagande i terrorverksamhet och terrorgrupper och har kunnat använda lagstiftningen i terrorbekämpningen.

I en riksdagsdebatt om propositionen om terrorbekämpning 2003 fick Bodström skarp kritik av bland andra Moderaternas förra justitieminister Beatrice Ask som ville se en kriminalisering av deltagande i en terrorgrupp.

Nu kan vi se konsekvenserna. Den lagstiftning mot deltagande i terrorgrupper kommer för sent för att kunna tillämpas på de 150 muslimska terrorister, mördare, torterare, våldtäktsmän och pedofiler som kommit till Sverige och de ca 150 som står och knackar på dörren.

Tänk om Sverige hade lagstiftat om förbud mot deltagande i terrorgrupper 2003, då hade Sverige idag kunnat lagföra och spärra in de muslimska terrorister som nu går fria på Örebros och andra gator.

Ansvaret faller tungt på dåvarande socialdemokratiske statsministern Göran Persson och socialdemokratiske justitieministern Thomas Bodström för denna enorma underlåtenhetssynd. Ställs de till ansvar för detta? Knappast! Men glöm inte var skulden skall läggas när upp emot 300 muslimska terrorister, mördare, torterare, våldtäktsmän och pedofiler vandrar fria på våra gator!

Göran Persson och Thomas Bodström!

Idag när det ställs krav på att frånta de 150 muslimska terroristerna deras medborgarskap, även om konsekvensen blir att de bli statslösa, skylls på internationella konventioner. Åter igen dimridåer!

Det är inte korrekt att internationella konventioner hindrar en svensk lagstiftning om att frånta dessa personer deras medborgarskap. Andra länder har gjort det! Den legala hierarkin är nämligen följande: Grundlagarna står överst sedan vanliga lagar och därefter förordningar och föreskrifter. Svenskt deltagande i internationella konventioner har ungefär samma juridiska status som förordningar. Internationella konventioner är underordnade vår lagstiftning! Att skylla på de internationella konventionerna är således att slå blå dunster i det svenska folkets ögon.

Tysklands inrikes- och justititedepartement har accepterat ett förslag om att dra in IS-terroristers medborgarskap. Samtidigt har Stefan Löfven vägrat att göra detsamma i Sverige med hänvisning till bland annat ”internationell rätt”. Stefan Löfven är som vanligt på fel sida om sanningen!

Finland har som exempel en lagstiftning som innebär att en medborgare, även född i Finland, kan fråntas sitt medborgarskap vid grova brott som landsförräderi och terrorbrott! Belgien är ett annat land som fråntagit en medborgare hans belgiska pass! Det finns flera exempel från Europa. Det är bara att söka på nätet så hittar du exempel!

Alltså: Besluta om en systematisk genomgång av de muslimska terrorister som anslutit sig till daesh/IS och ta ifrån dem det svenska medborgarskapet. I första hand för de ca 150 som befinner sig i läger i Syrien, hos kurderna eller på andra ställen. De skall INTE tillbaka till Sverige åberopande ett svenskt medborgarskap.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: