SPRÅKTEST INFÖRS I SVERIGE ENLIGT DEN SAKPOLITISKA ÖVERENSKOMMELSEN MELLAN S, MP, C OCH L

 

 ”Språkkrav för medborgarskap. Vi vill stärka medborgarskapets status och främja ett inkluderande samhälle. Därför ska ett godkänt prov i svenska och i grundläggande samhällskunskap vara ett krav för medborgarskap i Sverige.”

 Det är ett absolut minimum som föreslås och märkligt att det inte införts tidigare. Testet löser inte problemen med den växande muslimska diasporan och dess dysfunktionella inverkan på det svenska samhället.  Ett språktest kanske kan bidra till att Sverige skickar tillbaka de allra mest lågkompetenta och lågutbildade muslimerna! De utgör en stor skara migranter som aldrig kommer att kvalificera sig ens för de enklaste jobb utan fortsätter att leva på skattefinansierade bidrag in i pensionen.

 Den tidigare Folkpartiledaren (L) Lars Leijonborg föreslog språktest redan 2002. Folkpartiet ökade sitt röstetal i valet med nästan 9 procent. Aftonbladetsledarsida anklagade som vanligt i migrationssammanhang Leijonborg för ”röstfiske i grumliga vatten” och menade att hans parti var på väg ”huvudstupa rakt in i konservatism”.

 Många länder har dock krav på språkfärdighet för medborgarskap. USA, Kanada och 36 av de 47 medlemmarna i Europarådet samt alla nordiska länder utom Sverige.

 Undersökningar av väljaropinionen visar att 77 procent är positiva till att införa kunskapstest i svenska och samhällskunskap för medborgarskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: