270% HÖGRE RISK FÖR TRAFIKOLYCKOR BLAND INVANDRARE ENLIGT VTI.

Det senaste året har jag kört i genomsnitt 25 mil per dag. Jag har sett många galna körningar både i städer och på motorvägar. I nio fall av tio har det handlat om förare med annan etnisk bakgrund än svensk. Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) bekräftar nu min individuella erfarenhet. Invandrare ÄR kraftigt överrepresenterade i att orsaka trafikolyckor!

Enligt Statens väg- och transportforskningsinstitut är risken för inblandning i trafikolycka högst bland förare som är födda i Mellanöstern och Nordafrika. I dessa grupper är det hela 270 procent högre risk för trafikolyckor än bland svenska körkortsinnehavare.

– Som svensk är man uppfödd med trafiksäkerhetskunskap redan från dagis. Den kunskapen saknas hos de flesta invandrare. Det leder till att vi har olika beteenden enligt VTI.

VTI skall därför i forskningsprojektet ”Invandrare i det svenska vägtransportsystemet” granska trafikolyckor som olika invandrargrupper varit inblandade i.  Projektet skall ta reda på förarbeteenden, attityder och normer. Det är en granskning som inte är nödvändig för infödda svenskar påpekar forskarna. Bakgrunden till studien är enligt VTI att invandrare betydligt oftare är inblandade i trafikolyckor än svenska förare.

Ännu ett värdefullt bidrag till det svenska samhället av den muslimska massmigrationen! Undrar hur minister Morgan Johansson med ett leende ljuger bort detta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: