HUR EXTREMISTISK ÄR STEFAN LÖFVEN?

Statsminister Stefan Löfven anger i sin regeringsförklaring att han avser att FÖRBJUDA FÖRSÄLJNING AV NYA BILAR 2030! Det är bara 11 år bort!

Inget annat land i världen har planer på en liknande lagstiftning, inte ens Nordkorea. Hur man skall tvista svensk lag och grundlag för att förbjuda svenska medborgare (hur bli det med utländska medborgare) att köpa en ny bil undgår mitt förstånd. Kan man åka till Tyskland och köpa sin nya Mercedes? Eller blir det förbjudet? Man får kanske inte föra in bilen i landet. Ungefär som att man inte får föra in narkotika eller vapen! Utländska medborgare, får de ta in en ny bil och sedan sälja den till mig som begagnad. Skall Sverige bli Europas avstjälpningsplats för begagnade bilar?

Vilken är anledningen till förbudet? Klimatalarmismen? I så fall helt korkat. Nya bilar blir allt bränslesnålare, renare, bättre, hållbarare och säkrare. Men nej, svenska medborgare skall köra äldre och sämre bilar.

Det intressanta med dagens bilar är att fyrtakts Otto-motorn uppfunnen för ca 130 år sedan fortfarande är den bästa motorn för framdrivning av ett fordon. Den har överlevt alla alternativ som kommit. Otto-motorn går genom fortsatt forskning och utveckling att optimera ytterligare. Det är dock inte en kunskap och information som Stefan Löfvens regering är intresserad av!  Idag finns dessutom mer kända oljetillgångar än någonsin tidigare. Nya oljekällor hittas hela tiden och det prospekteras efter fler. För ett par årtionden var det politiska media larmet att oljetillgångarna skulle ta slut och att vi ”måste ställa om”. Det var lika fel som när man för hundrafemtio år sedan varnade för att koltillgångarna var på väg att ta slut. Idag har vi mer kända koltillgångar än någonsin tidigare i historien

Vad skall vi som bor på vischan färdas med om inte den egna bilen? En kollektivtrafik som inte finns? El-bilar? El-cyklar? Cykla och gå?

Jag har många gånger ironiserat om Stefan Löfvens intellektuella utförsgåvor. Uppenbarligen med rätta! Att ta med ett sådant förslag – även som en eftergift mot Sveriges mest extremistiska parti MP – är ren och oförfalskad dumhet! Det är så ”dumt så klockorna stannar” som en vän till mig brukar säga!

Regeringen Löfven planerar faktiskt medvetet att skicka ner Sverige i en djup depression om 11 år genom att förbjuda NYA bensin- och dieselbilar. Volvo personvagnar med 38 000 anställda och 157 miljarder i omsättning, underleverantörer i ungefär samma omfattning. Övriga bilförsäljare av olika märken i Sverige. Lägg därtill reservdelstillverkare, försäljare av reservdelar o biltillbehör, bilverkstäder, servicestationer, bensinmackar, bensinbolag. En stor del av Sveriges centrala ekonomi (med mycket stora multiplikatoreffekter in i övriga delar av ekonomin) planerar regeringen ledd av Staffan Löfven med MP:s Lövin som bisittare stödd av Annie Lööf och Jan Björklund att förstöra. Se framför er hur Stefan Löfven, Annie Lööf, Jan Björklund och Isabella Lövin sitter och tar fram förslag, diskuterar, förhandlar och skriver texter utan att någon vaknar till och säger att detta är ren dumhet. Hur kunde det gå till? Var finns förståndet hos dessa?

Konsekvensen av planerna från S, MP, C och L blir en ekonomisk spiral som slutar i total depression och kapitalförstöring. Allt offer på ett förment klimataltare. Undrar hur många kvalificerade ingenjörer, ekonomer och mekaniker som migrerar till länder med mindre galen bilpolitik där det kommer att finnas arbete i den breda bilsektorn!

Uppgiften för oss alla som har förståndet i behåll blir att  vid varje tänkbart tillfälle påminna om detta politiska förslag. Vi har två val 2022 och 2026 på oss att få bort dessa politiker från regeringsmakten! Det brådskar allt mer!

 

 

 

3 svar to “HUR EXTREMISTISK ÄR STEFAN LÖFVEN?”

 1. Lars Tyskling Says:

  MP är landets absolut farligaste parti. Det för fattigdom och elände med sig. Och nu också diktatur. Och vilka ska sitta vid denna absoluta makt, tror ni?

 2. Lennart Waara Says:

  Globalisterna och deras svenska betalda lakejer!

 3. PerH Says:

  Hittade hit via din artikel hos DGS.
  Bor utanför tätort där morgontidningen kommer med lantbrevbäraren till lunch, nästa dag.
  Livsmedel, en mil bort, här går inga bussar.
  Vi, frugan och jag är väl nu när tjänstepensionen är slut att betrakta som fattigpensionär med miljonskuld på huset här i skogen, jämfört våra bortgångna föräldrar som dog skuldfria, med en slant på banken.
  Vi hintas i media om att vi måste köpa elbil aldeles bums, har talat med banken, vi har nått lånetaket säger de.
  Så det blir till att pynta för en gammal bensinare som då kommer att vara beskattad in på bara rosten av Magdalena, till att rädda miljön här iskogen.
  Har faktiskt fått rådet av en förståsigpåare ”Men köp då en billig elbil, sådana kommer snart, bara 145.000kr ”
  Låter bekant på något vis… – Låt dem äta kakor!
  Den franska drottningen Marie Antoinette skall hånfullt ha sagt att om de fattiga inte hade råd med bröd,
  Jag säger då bara…” Du sköna nya värld”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: