PUBLIC SERVICE! FÖR VEM OCH I VILKET ÄRENDE?

”Public service”? Är begreppet inte en aning missvisande?

SVT har nämligen (för vilken gång i ordningen?) visat sin brist på balans, objektivitet och neutralitet. SVT tar i fredagens direktsända avslutande partiledardebatt direkt avstånd från en partiledares – Jimmy Åkesson – uttalande! Det är ett oerhört övertramp! Det borde rimligen på sikt få konsekvenser för programledaren och SVT!

På lördagen, dagen efter partiledardebatten eskalerar frågan from bad to worse!

SVT:s VD Hanna Stjärne anser dagen efter att SVT gjorde rätt i att ta avstånd från partiledaren Jimmy Åkesson i valdebatten! Trots att SVT haft tid att tänka efter och ta del av – den med olika politiska utgångspunkter – kritiska debatten fortfar SVT att hävda att man gjorde rätt. Det är stötande!

By the way! Ett annat exempel från debatten: Miljöpartiets språkrör Lövin kallade 20 procent av svenskarna – SD:s väljare – för ”bruna” utan reaktion av SVT!

SD väljer under lördagen att anmäla SVT till Granskningsnämnden och OSSE samt att besluta att Jimmy Åkesson inte deltar i SVT:s valvaka på söndagen. Det är ett korrekt beslut! Det är viktigt att markera när ”public service” i en valdebatt agerar som ett deltagande politiskt parti och agerar domare!

På söndagsmorgonen den 9 september 2018 byts Eva Landahl – ansvarig för partiledardebatten – ut inför valvakan. Det har inget att göra med avståndstagandet från Jimmy Åkesson i debatten. Naturligtvis inte! Hur kan någon tro det?

Dock säger Eva Landahl själv att frågan borde hanterats på ett annat sätt, exempelvis genom att i efterdebatten ställa frågor till Jimmy Åkesson! Huvaligen, ett litet tecken på tillnyktring på SVT.

Alla som i SVT:s efterföljd – t.ex. här på FB – ylat med vargarna tvingas nu rätta till sina PK-anletsdrag och torka krokodiltårarna! Den avgörande invändningen mot SVT:s agerande är inte att agerandet i slutfasen kan ha kommit att gynna SD! Varför har så många som kommenterat frågan så svårt att tänka och skriva principiellt kring yttrandefrihet, kring objektivitet och neutralitet och saklighet. De är de avgörande frågorna inte vem som gynnas eller missgynnas!

Till allt detta kommer idag den politiska förklaringen – via Expressen – till att SVT lade sig i partiledardebatten med ett öppet kritiskt inlägg mot Jimmy Åkesson. Eva Landahl har nämligen två gånger tidigare klickat gilla på SD-kritiska inlägg. Naturligtvis båda gångerna av ”misstag”! Hur kunde någon tro något annat?

Så visade det sig tydligt att ”public service” öppet deltar i den partipolitiska debatten!

Gör om ”public service” till en ren reklamfri betalkanal som man kan avstå ifrån!

Lennart Waara

Politiskt obunden
rabulist och debattör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: