GÖRAN PERSSON OM LÖFVENS MIGRATIONSPOLITK!

Tidigare statsministern Göran Persson kommenterar Migrationsverkets prognoser för antalet asylsökande och anhöriginvandrare de närmaste åren:
– De är skrämmande. Det går inte.
Samtidigt upprepar han sin kritik mot Stefan Löfvens tidigare flyktingpolitik.

För nästan exakt tre år sedan, den 6 september 2015, stod statsminister Stefan Löfven på Medborgarplatsen i Stockholm och försvarade regeringens generösa flyktingpolitik:
– Mitt Europa tar emot människor som flyr från krig, solidariskt och gemensamt. Mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt när nöden är stor.

Göran Persson: – Det slutade med att han stod fast vid den migrationspolitik som Reinfeldt hade gjort upp med Miljöpartiet om. Det var inte hållbart.

Enligt Migrationsverket väntas antalet nya asylansökningar uppgå till 122 000 under perioden 2018-2021. Dessutom väntas runt 181 000 anhöriginvandrare komma till Sverige under samma tid.

– Jämför med vad våra grannländer tar emot. Jag skulle tro att om du lägger ihop Finland, Norge och Danmark så är deras summa gånger två eller tre eller fyra vad vi i Sverige kommer att hantera de kommande åren. Det går inte.

På vilket sätt har våra politiker misslyckats på det här området?

– Man släppte loss en migrationsvåg som inte var praktiskt möjlig för Sverige att ta ansvar för. Det gjordes med vällovliga argument om medmänsklighet och solidaritet. Jag har inget att säga om den typen av argumentation, men det fungerade inte i praktiken och det blev ett svårt läge – inte minst i många kommuner.

– Samtidigt som vi tar avstånd från den här orealistiska politiken måste vi orka förklara att Sverige mår väl av en invandring där människor kommer i arbete.

Vi hade en orealistisk invandringspolitik fram till 2015?

– Ja, det är klart att vi hade. Vi tog emot flest i hela Europa i relation till vår befolkning. Det där går inte att svälja. Det gör att vi under lång tid kommer att ha en situation i våra kommuner där människor är öppet arbetslösa och har svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: