POSTMODERNISTISK PK-IDEOLOGI I PRAKTIKEN!

Jag har många gånger skrivit om hur den postmodernistiska PK-ideologin genomsyrar universitet, media, politiker och politiserande statstjänstemän och hur den fungerar.

Här två belysande exempel!

Någon från Mjölby berättar att ”det är två års väntetid hos tandläkaren för lagning av en plomb”.

En politiserande tjänsteman svarar: ”Ja, det är din berättelse, vi har en annan”.

Ett annat exempel! Någon säger: ”Sysselsättningen bland de migranter som kommit de senaste fyra åren är under 5 procent”!

Ansvarig minister svarar. ”Det är din uppfattning, vi har en annan.”

Den ena uppfattningen är lika god som den andra! Men i den relativiserande processen försvinner fakta och sanning ut genom fönstret. Fakta om väntetider blir bara en berättelse vid sidan av andra. Andelen sysselsatta blir inte en fråga om offentlig statistik utan om olika uppfattningar! Sanning och fakta relativiseras. Konsekvensen blir att ingen behöver stå till svars! Allt är bara olika narrativ!

Förfallet för vetenskap, sanning och fakta har vandrat hela vägen från universitetens humanistiska och samhällsvetenskapliga fakulteter till media, politiker och politiserande statstjänstemän.

Tjänstemän som klättrat från spinndoctors, rådgivare och policymakers i regeringskansliet till överdirektörer och avdelningschefer i statsförvaltningen. Tjänstemän som sedan fortsätter att politisera statsförvaltningen! Axel Oxenstiernas livsverk med en omutlig och inför lagar och regleringsbrev ansvarig statsförvaltning har därmed nedmonterats på några årtionden. Glöm inte att det var Olof Palme som inledde marschen genom att ta bort tjänstemannaansvaret!

Konsekvensen är att regeringsmakten och statsapparaten krackelerar inför våra ögon!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: