SVENSKA AKADEMIN???

Är Svenska Akademin över huvud taget en Akademi? Den har inte ens längre ansvar för Nobel-priset i litteratur? Inte för 2018! Kommer den att få tillbaka ansvaret för Nobel-priset? Andra möjliga institutioner vässar knivarna! Vem får ansvaret för Nobelpriset i litteratur i framtiden? Stannar ansvaret ändock hos Svenska Akademin?

Ingen vet! Det vet faktiskt – att döma av timade händelser – inte ens Svenska Akademin själv! Idag är den inte beslutsmässig, inte ens till att utse nya medlemmar!

Danius/Englund/Espmark klev tidigare av under buller och bång! De skulle inte längre delta i Svenska Akademins möten! Trion lämnade dock inte helt, som Kerstin Ekman, Svenska Akademin.

Kerstin Ekman lämnade rakryggat och kraftfullt Svenska Akademin i samband med att Akademin fegt och krypande vägra fördöma de iranska mullornas fatwa mot den lysande och Nobelprismässiga författaren Salman Rushdies bok Satansverserna!

I dagarna meddelas via SvD att Danius/Englund/Espmark kliver in igen i salongerna i Svenska Akademin.

Danius/Englund/Espmark misslyckas i och med det med att få bort Horace Engdahl och tvingas bita i det sura äpplet. Mycket nöjsamt att iakttaga!

Därefter poserar Danius på cat-walken med egen-designad knytblus med feministsymboler. Är det på allvar eller en fars? Kanske en konst-installation?

Knytblusen! Glöm inte knytblusen! Knytblusen blev en gång överraskande en symbol i obskyra ärenden! Det var i samband med den havererade och omoraliska metoo-rörelsen (som bl.a. tvingade fram ett självmord och män att löpa gatlopp i media innan de frikändes i domstolar)! Man kunde då se ministrar (även med manligt kön) poserande i knytblus samman med den obegripliga svamlaren Bah-Kunkhe.

Efter nyheten från SvD meddelas nu att Danius/Englund/Espmark inte skall inträda i Svenska Akademin!

Dock, de allra senaste! Breaking news, kanske man kan säga! Danius/Englund/Espmark skall eventuellt delta i en eventuell omröstning om nya ledamöter! Då måste de väl i praktiken kliva in i salongerna i Svenska Akademin? I varje fall lite!

Vad händer härnäst? Det tror jag ingen – inte ens de själva – vet! Men intressant att följa, är det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: