LAND SKALL MED LAG BYGGAS!

Det är en grundregel för svenskt samhällsbygge enligt LANDSKAPSLAGARNA med rötter i tidig medeltid, 1200/1300-talet .

Stefan Löfven, Gustaf Fridolin och nu Annie Lööf struntar i detta. Förslaget om, att låta 9000 s.k. ”ensamkommande” stanna bryter med allt vad bygga med lag heter!

Tidigare kallades dessa ”ensamkommande flyktingbarn.” När det uppdagades att de flesta varken var barn eller flyktingar (de kom från Iran) och ljög sig in i landet med falska åldrar och legender så har statsmedia nu börjat kalla dem ”ensamkommande.”

Förslaget innebär att afghanerna skall påbörja en gymnasieutbildning (notera endast påbörja) eller liknande för att få ett tillfälligt uppehållstillstånd på ett år. Förslaget omfattar 9 000 s.k. ”ensamkommande.” Den kostnad som uppgivits i media är tre miljarder skattekronor för ett år. Jag har räknat på detta och något är fel! Den angivna kostnaden på tre miljarder kronor innebär att de ”ensamlommande” kostar skattebetalarna drygt 900 kr per afghan och dygn. De kostnader som anges av Migrationsverket för ”ensamkommande” i eget boende är 1700-1900 kr per dygn (bor de kvar i HVB hem så är kostnaden 5000 kr till uppemot 10 000 kr per dygn beroende av leverantör). Det skulle innebära att den totala kostnaden över Migrationsverkets budget i själva verket blir minst den dubbla. Då är ändock övriga kostnader för tandvård, sjukvård, etc ej medräknande.

Tillbaka till rubriken: LAND SKALLMED LAG BYGGAS! Förslaget har redan tidigt fått fullständigt nedgörande kritik av ex. Lagrådet vars uppgift är just att granska regeringens förslag till lagstiftning. Kritiken medges av Annie Lööf som ändock valt att stödja detta horribla förslag

Regeringen och C överger en princip och övergripande politik som byggt Sverige starkt allt sedan Medeltiden! Varför? Av samma skäl som att Socialdemokraterna med Magdalena Andersson i spetsen nu lanserar ett konstigt förslag om språkkrav kopplat till försörjningsstöd. Det är inget annat än signalpolitik utan verkligt innehåll – förutom kostnader för oss skattebetalare! Anledningen är naturligtvis att migrations- och integrationsfrågorna av väljarna betraktas som de viktigaste politiska frågorna!

Ett svar to “LAND SKALL MED LAG BYGGAS!”

 1. Jan Östman Says:

  Om jag inte har missuppfattat saken måste dessa ungdomar för att få permanent uppehållstillstånd i Sverige uppfylla två villkor.
  1. Klara gymnasiet med godkänt betyg, för att därefter,
  2. Inom 6 månader efter examen hitta ett arbete.
  Det finns goda skäl att misstänka att endast ett fåtal kommer att lyckas uppnå dessa mål, inte minst det sistnämnda.
  Framtiden för merparten av dessa unga män kommer således att återigen hamna i en kommande regerings knä. Löfven räknar säkert med att den nuvarande uppgörelsen med C desarmerar den heta potatis som en massutvisning av den hittills fräckaste och mest högljudda gruppen utan asylskäl skulle bli i svensk massmedia.
  Frågan är dock vilken effekt uppgörelsen kommer att ha i valrörelsen. Ett är säkert; allt tal om att ”ett nej är ett nej” och ”ordning och reda” i migrationspolitiken kommer att vara ”gufundenes Fressen” för oppositionen i allmänhet och SD i synnerhet.
  Personligen har jag aldrig varit med om att längta till hösten innan våren sprungit i blom!
  Janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: