NEDERLAG FÖR DEN SOCIALDEMOKRATISKA REGERINGEN NÄR RIKSDAGEN RÖSTADE NEJ TILL BARNÄKTENSKAP OCH MÅNGGIFTE!

De borgerliga partierna och Sverigedemokraterna körde igår över den rödgröna regeringen och röstade nej till barnäktenskap och månggifte.

Nyanlända män från Mellanöstern som har minderåriga fruar eller är gifta med fler än en kvinna har diskuterats livligt den senaste tiden. Ska Sverige verkligen erkänna den typen av äktenskap? Jag har skrivit om polygamisten i Nacka med tre fruar och 16 barn som kommunen köpte tre lägenheter åt för 13.95 miljoner kronor och som nu försörjs av oss skattebetalare!

Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna säger nej till barngifte och polygami och har gemensamt lagt fram ett mycket rimligt och korrekt förslag om att tillsätta en utredning för att ändra lagen. Och igår röstades förslaget igenom i riksdagen!

Men Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet motsätter sig sådana förbud!

I en gemensam reservation skriver de att ”det inte helt kan uteslutas att situationer kan uppkomma där ett utländskt barnäktenskap bör erkännas för att Sverige ska leva upp till sina internationella åtaganden.”

Vilka internationella åtaganden känner man sig bunden av i detta fall?

Ja, vad säger man? Vad är det för sorts feministisk regering vi har? Är förklaringen helt enkelt att detta är ännu ett röstmaximerade beslut inför för den framväxande muslimska diasporan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: