DAGSKOMMENTAR DEN 1 NOVEMBER 2022

Jag har redan på annat håll kommenterat att sockerbergets snokbok har horder av unga debila censorer som begränsar yttrandefriheten under lagar de med orwellskt språk kallar ”community rules”. Vi ser fram emot den dag någon, likt händelsekedjan vid Elon Musks övertagande av Twitter, omedelbart med vakter ledsagar VD och hans totalitära entourage ut ur byggnaden. Härmed nomineras Elon Musk för den åtgärden till Nobels Fredspris.

Elon Musk lämnar därmed ett väsentligt bidrag till värnandet av yttrandefriheten. Efter övertagandet skrev Musk på Twitter ”Fågeln är befriad”, refererande till logotypen en blå fågel. 

Men EU-kommissionären – diktatorn är väl korrektare benämning – Thierry Breton var hävdar en totalitär ståndpunkt nämligen att ”total yttrandefrihet inte gäller inom unionens gränser”. True story! Gå själv till källorna och kontroller att han faktiskt hävdar en sådan DDR uppfattning. ”I Europa flyger fågeln enligt EU:s regler” säger han och refererar till Digital Services Act (DSA) en EU-lag som om – worst comes to worst – börjar gälla 2023. Lagen innebär att EU:s kontroll över vad som publiceras på internet ökar dramatiskt. Allt som är lagligt offline också bör vara lagligt online! Det är en självklar demokratisk ståndpunkt utifrån tryck- och yttrandefriheten. Men det håller inte diktatorn och EU-kommissionären Thierry Breton med om.

Svenska kyrkans ”ärkebiskop” Antje Jackelén var i söndags föremål för ”stavnedläggning” (det var på tiden att vi blev av med den muslimkramaren med valspråket från islam ”Gud är större”) som det heter när en ärkebiskop avgår. Kritikerna i svenska kyrkan kallar händelserna en ”avstavning” alluderande på avkragning när en präst fråntas sitt prästämbete. Antje jackelén borde självfallet också avkragas, eftersom hon utgjort ett hot mot varje kristen svensk!

Antje Jackelén får mig osökt att tänka på den djupa gamla fabeln om djävulens bästa trick.

Djävulens bästa trick var när han lurade i folk i gemen att han inte finns. Djävulens näst bästa trick var att klä sig i prästkappa.

Biskopen i Växjö stift Fredrik Modéus (som jag haft en mejldiskussion med om migrationen) är blivande ärkebiskop och läser Tidöavtalet som fan läser Bibeln. Han har fräckheten att kalla Jimmy Åkesson ”antikrist” efter att han själv tjänat under Antje Jackeléns religiösa ondska och DDR-totalitära regim. Antje Jackelén har styrt Svenska kyrkans verksamhet och organisation gentemot svenskar och kristna utifrån en grund i hennes totala knäfall inför den medeltida politiska krigsreligionen islam. Glöm inte att hennes valspråk var islams ”Gud är större” (Allahu Akbar på arabiska).

SD-M-regeringen skämmer ut sig med en sänkning av drivmedelsskatten som utmanar folkhumorn, 1 krona från den 1 januari 2023. SD-M-regeringen levererar inte heller ett riktigt högkostnadsskydd mot rusande elpriser inför vintern 2022/23 utan sviker även här givna löften. Det har fått fyra Skåne-moderater att reagera med en artikel i Expressen. Så här skriver de:

”Vi tillsammans med många Skånemoderater lovade skåningarna att en röst på Moderaterna skulle innebära att ett högkostnadsskydd skulle komma på plats redan i vinter. 

Vi förväntar oss att vår nya statsminister och regering håller det löftet. Att skåningarna kompenseras för de gångna elpriserna är välkommet, det är däremot inte vad vi blivit lovade. Vi förväntar oss att det utlovade högkostnadsskyddet blir verklighet och ska gälla både el och gas”.


Av Anna Jähnke (M) regionråd och ordförande i regionala utvecklingsnämnden Skåne

Carl Johan Sonesson (M) regionstyrelsens ordförande Skåne

Carina Wutzler (M) kommunstyrelsens ordförande Vellinge

Christian Sonesson (M) kommunstyrelsens ordförande Staffanstorp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: