DAGSKOMMENTAR DEN 2 NOVEMBER OCH LÖFTET OM ETT HÖGKOSTNADSSKYDD EMOT RUSANDE ELPRISER ÄR BRUTET.

JIMMY ÅKESSON OCH ULF KRISTERSSON lovade före valet att ett högkostnadsskydd skulle finnas den 1 november. Lite slack kan vi bevilja dem. Vi har därför väntat till den 2 november innan vi kritiserar bristen på åtgärder emot de extremt höga elpriser som kan förväntas i vinter.

Vad värre är än förseningen, det föreligger inte ens ett förslag om införande av ett högkostnadsskydd. Vad sysslar partiledarna med? för Är inte rejält sänkt skatt på drivmedel och ett högkostnadsskydd emot rusande elpriser de viktigaste åtgärder regeringen kan vidtaga för att skydda vanliga svenska familjer?  

Sänkt skatt på drivmedel blev ”enkronan” från 1 januari 2023 som utmanar folkhumorn. ”Elisabeth 50-öringen Svantesson” har blivit ”Elisabeth enkronan Svantesson”. Sänkningen av reduktionsplikten blev en utredning till 2024. Blir högkostnadsskyddet också av typ ”det bidde en tumme”.

Ändock finns pengarna för ett högkostnadsskydd hos Svenska kraftnät som tar in enorma belopp via de extremt höga kapacitetsavgifterna.

En liten del av Svenska kraftnäts pengar borde dessutom gå till ett stipendium till Elisabeth Svantesson, Jimmy Åkesson och Ulf Kristersson för förkovran i hur vanliga svenska familjer på landsbygden har det varje dag, med rusande elpriser, expropriativa drivmedelspriser, stigande räntor och stigande matpriser, långt från korrupta maktkorridorer i riskdag och regering. Där fylkas runt partiledarna extremt högavlönade politruker och politiska tjänstemän som inte heller de har en susning hur det ser ut för vanligt folk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: