SD OCH M-REGERINGEN RÖKER SIG SJÄLVA DET FÖRSTA DE GÖR.

Under valrörelsen och i valdebatter lovades rejäla sänkningar av drivmedelsskatterna. SD lovade 10 kronors sänkning per liter, KD lovade 8 kronors sänkning och M lovade 5 kronors sänkning av dieselskatten.

I själva verket är SD:s framgångar på landsbygden, på bekostad av bland andra C, sannolikt att hänföra till utlovade rejäla insatser emot de extrema drivmedels- och elpriserna, som pressar privatekonomin för oss som bor, lever och verkar på landsbygden.

Nu skjuter SD et consortes i M-regeringen sig själva i foten. För ett år sedan skämde Elisabeth Svantesson (M) ut sig ordentligt med sitt förlag om att sänka drivmedelspriserna med 50 (femtio) öre. Förslaget utmanade folkhumorn. Här på ute på landet (där vi tvingas köra mycket bil) skrattades det rått åt förslaget. Dagen efter hennes förslag publicerades höjdes priset på 95 oktanig bensin vid obemannad mack med 1 krona. So much for that proposition! Något lite (mycket lite) har Elisabeth Svantesson lärt sedan hon blev finansminister. Nu utlovar regeringen (enligt uppgifter i media skall tilläggas) med stöd av SD 1 kronas sänkning av drivmedelsskatten från den 1 januari 2023.

Det är visserligen dubbelt så mycket som 50 (femtio) öre men Elisabeth Svantesson utmanar än en gång man folkhumorn. Ilskan och vreden på vischan är enorm med detta svek av SD och M.

Vad värre är, är att man lämnar walkover till Socialdemokraterna som lovar 2 kronors sänkning per liter drivmedel. Det är skamligt lågt också det men dubbelt så bra som SD:s lurendrejeri från löftet om 10 kronors skattesänkning per liter till förslaget om1 (en) kronas sänkning per liter. Vi förstod inte att nollan i 10 var att betrakta som just en politisk nolla! Magdalena Andersson och Socialdemokraterna kan sitta lugnt och titta på när SD och M skämmer ut sig helt i svenska folkets ögon. Sannolikt inser S att de återkommer till regeringstaburetterna senast 2026. Det trodde jag inte skulle vara möjligt för en månad sedan.

SD hade chansen att direkt göra ett BESTÅENDE avtryck hos och för det svenska folket men sumpade chansen. Istället svek man sina viktigaste kortsiktiga vallöften direkt. Det kommer att medföra ras i väljaropinionen och många bestämmer sig nu för att aldrig mer lägga en röst på SD! SD visade sig vara samma globalistiska medlöpare och korrupta maktmänniskor som den övriga sjuklövern. Fy fan för SD och skäms Elisabeth Svantesson (M) som lovade att folk skulle kunna överleva också på landsbygden och inte pressas av bränslepriser och elpriser som är närmast expropriativa. Tror du Elisabeth Svantesson på allvar att en krona lägre per liter ändrar något på allvar för barnfamiljer, pensionärer och arbetande svenskar på landsbygden. I så fall är du naivare än jag kunde föreställa mig. Du är ju ändock fil lic i nationalekonomi.

Så till reduktionsplikten som är 7,8 procent för bensin och 30,5 procent för diesel. Både M, KD och SD lovade sänka reduktionsplikten till sex procent som är EU:s mininivå. Dock, nu ser vi resultatet. Inget sker med den saken heller. En sänkning är aktuell tidigast 2024. Förslaget är nämligen hänvisat till en utredning. I gammal god maktpolitisk ordning för att lura det svenska folket med blå dunster.

SD:s gruppledare i riskdagen (medveten stavning) Mattias Karlsson, skriver på FB att han inte är nöjd med resultatet av budgetförhandlingarna men lyckas i traditionell ordning skylla på den förra regeringen!!! ”Såren efter decennier av vänsterliberal vanskötsel av riket är många och djupa”. Det är dock ingen som helst ursäkt för att inte agera NU!

”Jag förstår att många hade hoppats på mer. Förbättringarna må vara små, men de är ändå förbättringar. En rödgrön seger hade istället inneburit fortsatta försämringar på detta och många andra områden”, ursäktar sig denne figur. Var finns och varför syns inte Jimmy Åkesson i dessa frågor?

Hur och med vilka förslag skall M-regering och SD nu reparera dessa monumentala politiska misstag? Ja, jag vet, jag taktikröstade på SD för att de – trodde jag – skulle sätta press på M i viktiga politiska frågor. Men så blev det inte. De vek ner sig direkt, när det gällde något för svenska folket viktigt. Ingen politisk strid för rimliga drivmedelsskatter, bara det vanliga politiskt sveket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: