ORDET, DET FRIA TÄNKANDET OCH YTTRANDEFRIHETEN

En viktig frihet, för att inte säga den viktigaste, är yttrandefriheten. Inte bara i sig utan för att den är grund för ordet och det fria tänkandet. 

Yttrandefriheten sammanhänger med det fria obegränsade tänkandet. Free speech = free thinking. Free thinking = free speech. Vi tänker och talar med ord. Vi argumenterar med ord. Vi analyserar med ord. Vi kommunicerar och påverkar med ord. Ordet är viktigt för både utsagor och tänkande.  Utan ordet, i djupaste mening, blir vi däggdjur. ” I begynnelsen var Ordet, och Ordet fanns hos Gud, och Ordet var Gud”, som den vackra Johannesprologen lyder. Yttrandefrihet i tal och skrift är en nödvändig förutsättning för det fria kreativa tänkandet och sökandet, prövandet av teser, idéer, tankar och hypoteser som utgör grund för vägarna till sanning och upplysning. ”Veritas/sanning” är därför ett av ledorden i min logga.

För att hindra sökandet efter sanning och upplysning har S-klanen med Morgan ”Stasi” Johansson som Löfven/Anderssons henchman genomdrivit den ena totalitära/semitotalitära lagändringen efter den andra. Den svenska yttrandefriheten attackeras systematiskt, med exempelvis gummiparagrafer som ”lagen om hets mot folkgrupp”.

Begränsningar av yttrandefrihet innebär också begränsningar och inskränkningar av ordet och därmed den offentliga diskussionen, det fria tänkandet och det intellektuella arbetet. Det har tänkare, filosofer och skribenter vetat och hävdat i alla tider allt sedan SOKRATES.

Det är också anledningen till att ett annat av ledorden i min logga är ”Libertas/frihet”. Sverige behöver, ja i ordets egentliga och avgörande betydelse behöver, en obegränsad frihet till offentliga yttranden i tal och skrift, i likhet med den amerikanska Konstitutionens Amendment 1. Det måste vara tillåtet att yttra och skriva vad som helst, även stötande, provocerande, utmanande och obehagliga saker. Utsagor av alla slag skall bemötas i intellektuell diskussion inte med lagstiftning. Lagstiftning och domstolar är socialism och kommunism och därmed också S-klanens främsta kännetecken. S-klanen traskar i historiskt smutsiga fotspår med obehagliga konnotationer till DDR. ”Stasi” som tillnamn på ministern Morgan Johansson, i Magdalena Anderssons skandalöst lögnaktiga regering, är adekvat som beteckning.

För att begränsa, kontrollera och styra det svenska folket med klimatalarmistiska begränsningar och inskränkningar, pandeminedstängningar, hindra kritik mot den muslimska massmigrationens konsekvenser för Sverige och svenska folket, behöver S-klanen kraftfulla maktmedel. Därför inskränker S-klanen med ny lagstiftning de demokratiska fri och rättigheterna, enkannerligen yttrandefriheten. Fåren skall bräkande och medgörliga vandra in i de parlamentariska fållorna och lägga rösten på S-klanens fortsatta maktinnehav. Makt är det enda som är viktigt för socialistiska makthuliganer med en globalistdräng i ledningen.

Ett belysande exempel kan anföras. Länder som Finland och USA har världsledande global forskning av kognitiv förmåga av hela etniska grupper.  Det finns tusentals omfattande och djupgående vetenskapliga undersökningar av genomsnittlig kognitiv förmåga land för land utifrån ett femtiotal olika välbeprövade undersökningsmetoder. Genomsnittlig kognitiv förmåga (mätt som genomsnittlig intelligence quatient) är en betydande determinant för tillväxt, välstånd och utveckling. I Sverige döms man till böter på 25 000 kronor om man offentligt yttrar sig om specifika etniska gruppers genomsnittliga kognitiva förmåga.

Med sådan lagstiftning begränsas inte bara yttrandefriheten utan också tänkande och forskning kring ett viktigt ämne för att förstå globala ojämlikheter i utveckling, ekonomisk tillväxt och välstånd.

Ett svar to “ORDET, DET FRIA TÄNKANDET OCH YTTRANDEFRIHETEN”

  1. ORDET, DET FRIA TÄNKANDET OCH YTTRANDEFRIHETEN | Varjager's Weblog Says:

    […] ORDET, DET FRIA TÄNKANDET OCH YTTRANDEFRIHETEN […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: