KRIG I UKRAINA

Det av Ryssland plågade landet Ukraina utsätts än en gång för ryskt mördande.

Glöm inte Vladimir Illich Lenins ukas den 11 augusti 1919 där han instruerade partikadrerna: ”Häng inte mindre än 100 välkända kulaker, de rika blodsugarna, och se till att de hängs där de är fullt synliga för folket”.

Josef Stalin fortsatte sedan politiken emot de ukrainska bönderna med en förintelse, som det inte talas om idag, när

fyra till fem miljoner bönder dog svältdöden under åren 1932–1933 i medvetet svältdrivande exproprieringar av mat i stora indrivningsaktioner. Det var medvetet iscensatta aktioner av partiet och Josef Stalin. En Förintelse såldes”

Nu fullföljer Vladimir Putin den storryska aggressiva politiken gentemot Ukraina.

Det är krig när man bombar städer och marscher in över gränserna.

I ett mycket bisarrt tal säger Vladimir Putin att Ukraina aldrig funnits. Hans världsbild som den kommer ut i talet häromdagen är en sörja av egenpåhittade beskrivningar och lögner. Är Vladimir Putin galen?

Nu har han dessutom mage att hota resten av Europa.

Vladimir Putin säger: ”Till alla som överväger att utifrån blanda sig i. Om ni gör det, kommer ni möta konsekvenser större än någon av er mött genom historien. Samtliga relevanta beslut har tagits. Jag hoppas ni lyssnar”.

Hotar han verkligen med kärnvapen? Vad avses annars med ”konsekvenser större än någon av er mött genom historien”?

En Dåres tal men inte bara det. Vladimir Putin är total oinskränkt diktator i Ryssland. Se bland annat hans förnedrande av sin egen spionchef. Finns på Youtube. Vladimir Putins uttalade mål är att ”befria” Ukraina och ”de-nazifiera” landet! Some liberation! Some de-nazification!

Året 2008 gick Vladimir Putin och Ryssland in i Georgien

Året 2014 tog Vladimir Putin och Ryssland viktiga delar av Ukraina med Krimhalvön och delar av Donbass regionen.

Året 2022 går Vladimir Putin och Ryssland in i som det förefaller en fullskalig invasion i Ukraina.

Priset blir förödelse av Ukraina med sårade och döda.

För vår del blir priset än högre priser på bensin och diesel, än högre elpriser, fallande börser med lägre pensionsutbetalningar som följd.

Det har länge, som jag skrivit flera gånger, bulnat mot krig och nu är kriget här. Vi kan bara hoppas att ett samlat Europa, Norden, NATO och USA med klok men fast geo-politik kan stoppa detta innan kriget sprider sig till Europa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: