APROPÅ KORAN BRÄNNING

Diskussionen om den Koranbränning som ”gatukonstnären” Park och den obskyre danske partiledaren Paludan planerar är förvirrad och förvirrande. Båda sidor i diskussionen har både rätt och fel.

Några enkla påpekanden.

För det första.

Park/Paludan har laglig rätt att på offentlig plats bränna Koranen eller vilken annan bok som helst enligt svensk grundlagsfäst yttrandefrihet och mötesfrihet. Om det är lämpligt är en helt annan fråga.

För det andra.

Muslimerna kan vara begripligt upprörda (på samma sätt som jag skulle bli störd av om någon brände en Bibel på offentlig plats) men de har INTE rätt att hota med våld, stenkastning, slagsmål och att bränna hus i Malmö och andra städer. Redan hoten om detta är ett är ett brott enligt Brottsbalken och kan/skall beivras av de rättsvårdande myndigheterna.

För det tredje.

Jag är emot all bokbränning oavsett viken bok det gäller. Koranen skall således inte brännas. Böcker skall läsas, analyseras och kritiseras men inte brännas!

För det fjärde.

Koranen skall granskas och diskuteras utifrån fakta och analys av dess innehåll. Läs således Koranens suror. Koranen är samtliga muslimers heliga bok, en helig bok som aktivt uppmanar till rent groteska våldshandligar. Jag har skrivit ett stort antal artiklar om dessa suror. De finns på min blogg: https://lennartwaara.com/2020/05/03/islamislamismvaldsam-islamism/

För det femte.

Det är en felaktig politisk metod att provocera med Koran bränning. I bästa fall är det endast en patetisk handling. Beteendet liknar dock det traditionella agerandet från agent provactuers som i alla historiska konfliktskeden tjänat fienden med provocerande och odisciplinerade beteenden. Exempel från historien: bombkastning för att provocera våld från fienden för att höja konfliktnivån. Ofta är agent provocateurs anlitade/anstiftade av just motståndarsidan. De låtsas tjäna saken men tjänar motsidan.

Av politiska och taktiska skäl avvisar jag Koran-bränning som protestmetod. Den intellektuella analysen och de sakliga argumenten är överlägsna och som skall användas emot islam och islamister. Innehållet i Koranen, Muhammeds praktik och hadhiterna är de facto politiskt farliga och dessutom rent groteska i uppmaningar våldsamhet och dödande. Det skall påvisas med fakta och analys!

Nu – enligt uppgifter idag 26.8 – har Koran bränningen utvecklats till en grundlagsskandal. Jag har varit kritisk mot Koran bränningen av politiskt taktiska skäl men hävdat att det är Parks/Paludans grundlagsrätt att genomföra manifestationen. Muslimernas hot om våld, kyrkobränningar och stenkastning borde beivras av polis och rättsväsende i enlighet med Brottsbalken. Vad gör polisen i det fallet? Ställer sig på knä för muslimerna. Nu backar således polisen och tar tillbaka tillståndet för att muslimerna har hotat med våld och skadegörelse. Därmed har muslimerna vunnit. De har lyckats sätta grundlagen ur spel. I den meningar kan man säga att också Parks/Paludan har lyckats. De har tydligt visat att Sverige bli allt mer islamiserat. Polisen backar från tillståndet och hänvisar dessutom till den vedervärdiga PK idiotin om ”allas lika värde”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: