STEFAN LÖFVEN HAR SOM EN KONSEKVENS AV WUHAN VIRUSET COVID-19 FÅTT KRAFTIGT ÖKAT FÖRTROENDE HOS SVENSKA FOLKET.

Jag har grubblat de senaste dagarna över en sak jag inte begriper. Statsministern Stefan Löfven har stort förtroende hos 50 procent av vuxna svenskar. Varannan person i Sverige har stort förtroende för Stefan Löfven. Vad har han gjort? Vad har han sagt? Har han tagit några för Sverige och svenska medborgare viktiga och riktiga beslut? Är det för att han överlåtit åt politiskt tillsatta tjänstemän och statliga myndigheter i den djupa staten att agera och bestämma? Uppskattar man att han inte tar egna beslut? Hur skall man förstå och förklara att förtroendet har gått upp från runt 20 procent till 50 procent?

Tar medborgana inte del av annat än statstelevisionen och propagandamaskineriet? Stefan Löfvens höga förtroende är kanske, som en läkare påtalade, ett högt betyg åt just propagandamaskineriet. Läser medborgarna inte analyser, kritik och information från andra media och källor? Är SVT:s kraftigt vinklade med statistiska felaktigheter, i flera påvisade fall, det man tror på? Är det så illa ställt med Sverige.

Kan någon vänlig själ på FB förklara denna anomali?

Jag slutar med att citera Jordan B Peterson:  ”People are hungry for the discussion of the relationship between responsibility and meaning. And we have not had that discussion in our culture for more than fifty years. We have concentrated on rights and privileges, freedom and impulsive pleasures. They are all useful in their place, but they are shallow and that´s not good. Because if people are more shallow lead and storm reck them, and storms come along, their lives are harder than they had to be”.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: