INTERNATIONALEN

Eugène Pottier medlem av Pariskommunen skrev det franska originalet i juni 1871. År 1904 blev Internationalen den internationella socialisternas och kommunisternas kampsång.

Idag sjungs Internationalen av kommunister och socialister. Oftast under röda fanor men ibland också med knutna nävar och fanor med hammaren och skäran som emblem.

Internationalen, de röda fanorna och den knutna näven är de socialistiska symbolerna par preference. Men vad står det för om vi granskar den allmänna socialistiska historien?

Den 1 maj finns anledning att påminna om de samlade kommunistiska/socialistiska illdåden. Enligt den enormt väldokumenterade ”The Black Book of Communism. Terror Crimes Repression.” 850 sidor. Harvard Press London 1999 är de civila kommunistiska/socialistiska offren ca 100 miljoner döda. Militär oräknad. Och trotskisterna ropar: ”Hammaren i huvudet och skäran i halsen.” Verkligheten överträffar dikten än en gång.

Den 1 maj som firas med röda fanor och Internationalen av socialdemokrater/ allsköns socialister o kommunister i hela Sverige är inget annat än det socialistiska förtryckets, tyranniets och illdådens dag! Betänk det!

Jag påminner om detta för att det är den 1 maj men också för att det är deklarationstider (inlämning senast i morgon). Jag lyfter därför fram en vers i Internationalen som faktiskt har aktualitet i Sverige idag men som aldrig sjungs av kommunister och socialdemokrater. Det är nedanstående vers. Läs den två gånger! I flera avseenden en kraftfull beskrivning.

Båd´ stat o lagar oss förtrycka,
vi under skatter digna ner.

Den rike inga plikter trycka,
den arme ingen rätt man ger.
Länge nog som myndlingar vi böjt oss,
jämlikheten skall nu bli lag!
Med plikterna vi hittills nöjt oss,
nu taga vi vår Rätt en dag!

(min kursiv)

2 svar to “INTERNATIONALEN”

  1. Lars Tyskling Says:

    Ja, den versen har s-ledningen gömt undan längst ner i byrålådan. På tal om Internationalen så påpekade redan Tåbb i boken av Lars Ahlin (Tåbb med manifestet) att det stod fel i texten. Internationalen ger inte lycka åt alla, utan till några. Ja, inte ens partiledningarna kunde vara säkra från att fängslas och dödas. De några blir ganska få. De sista sade inte Tåbb, vad jag kommer ihåg. Men jag säger det. Förlorarna är i överväldigande majoritet om kollektivisterna (som egentligen föraktar kollektivet) får styra landet.

  2. Lennart Waara Says:

    Instämmer till fullo. Internationalen åt partiledningen med Stefan Löfven spetsen lycka bär. åt arbetarna skattehöjningar, bensinskatter, elskatter, försämrad sjukvård och skola. En ansvarslös migration har fört in dysfunktionella muslimer som socialt, ekonomiskt och polskt förpestar tillvaron för de svenska medborgarna. Den socialdemokratiska regeringen svarar vid protester med inskränkningar i yttrandefrihet (gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp) inskränkningar i förenings – och demonstrationsfriheten etc. Till det rena häxprocesser med barnhäxor kring klimatalarmismen med åtföljande inskränkningar på allt möjligt och stigande kostnader i form av skatter. Arbetarna överger därför med rätta sossarna och vandrar högerut! Leve friheten och nationalismen! Det utbringar vi en skål för denna 1 maj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: