ÅTTA LIBERALA RIKSDAGSLEDAMÖTER BESKRIVER SVERIGE IDAG I EN DEBATTARTIKEL I DN!

Många svenskar upplever att Sverige har utvecklats åt fel håll under de senaste åren. Det är inte så konstigt. Den grova brottsligheten har bitit sig fast i det svenska samhället. Den växande gängkriminaliteten med skjutningar som signum har tillsammans med extremismen tagit över stora utanförskapsområden. Det är svårt att få en tid på vårdcentralen och väntetiderna för operationer har ökat. Barn och vuxna med funktionsnedsättning ställs utan stöd och hänvisas till institutioner. Vi ser sjunkande skolresultat där var sjätte elev lämnar grundskolan utan att vara behörig till gymnasiet. Vi ser ett fördjupat bidragsberoende, inte minst bland nyanlända, där alltför många blir försörjda av samhället och inte står på egna ben.

Det finns en gnagande känsla av att Sverige inte håller ihop. Att skillnaderna mellan stad och land ökar. Att det betyder mer varifrån du kommer, än vart du är på väg. Att vi trots världens högsta skatter inte har världens bästa välfärd.”

 De sanna problem med Sverige som de Liberala debattörerna ovan tar upp har beskrivits och analyserats i flera år om än i tydligare ordalag och med angivande av empiri och fakta.

 Det som saknas i problembeskrivningen är dock en analys av de reella orsakerna.  L-debattörerna hävdar att det är den rödgrön regeringens fel vilket till en del är sant. Dock, introducerades och genomfördes en politik med muslimsk massmigration som viktigaste – om än inte enda – orsak till den negativa utvecklingen under de åtta åren med en Alliansregeringen under Fredrik Reinfeldt. Liberalerna är således i hög grad medskyldiga till Sveriges katastrofala situation idag så det blir rejäla krokodiltårar i debattartikeln! Vi har inte glömt den problemförnekande Folkpartistiska migrationsministern Erik Ullenhag, numera fanflyktad!

 Det positiva med debattartikeln är att de åtta Liberala riksdagsledamöterna inte vill medverka till att släppa fram en socialdemokratisk regering under ledning av Stefan Löfven med aktivt stöd av Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna!

 Argumentet är att ett Liberalt stöd till en Stefan Löfven ledd regering skulle bidra till att stärka det konservativa blocket i riksdagen och väljarkåren. Jag är förhoppningsfull om en kommande konservativ majoritet till nästa eller nästnästa val. Det kan faktiskt vara så att en fortsatt vänstermajoritet med stöd av C och L kan leda till målet snabbare. Dessutom med Liberalerna utraderat från riksdagen och ett kraftigt försvagat Centerparti. Båda politiskt önskvärda utvecklingar. Jag kan ändock inte intellektuellt acceptera en regering med Socialdemokrater, Liberaler och de socialt, ekonomiskt och politiskt farliga Miljöpartiet och Centerpartiet under ledning av Stefan Löfven. Den muslimska massmigrationen riskerar att bli än större än den redan är med de närmare 130 000 som kom 2018! Sverige löper med en sådan regering risken att falla djupare ner i de problem som debattörerna anger.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: