GLOBAL COMPACT FOR MIGRATION – SÄG NEJ TILL FN:S RAMVERK!

 

Estland hoppar nu av FN:s kritiserade ramverk Global compact for safe, orderly and regular migration” som antas av FN den 10 december. I ett uttalande säger premiärminister Jüri Ratas att det inte varit möjligt att nå politisk konsensus inom trepartiregeringen kring undertecknandet.

Inom den estniska koalitionsregeringen har socialdemokraterna varit för ett undertecknande medan centerpartiet varit tveksamma och det konservativa partiet emot.

FN-ramverket har kritiserats för att ytterligare avreglera migrationen, med syfte att öka den globala migrationen som i huvudsak går från de lågutvecklade/lågkompetenta länderna i bl.a. Afrika, delar av Latin- och Mellanamerika och de muslimska arabländerna i Mellanöstern till Västeuropa och Nordamerika.

Ett svenskt undertecknande vore en katastrof i alla avseenden (socialt, politiskt och ekonomiskt) med tanke på den okontrollerade migrationen och de enorma problemområden vi haft alltsedan 2014/2015. Migrationsverket anger att antalet migranter som kommit hittils i år är 105 000. Prognosen för helår pekar mot 125-130 000 nya migranter! Se min tidigare blogg-text om Migrationsverkets prognos! År 2018 blir därmed ett av de värsta åren, trots regeringens blå dunster om en restriktiv migrationspolitik på EU:s mini-nivå. Blå dunster som alltför många förefaller tro på. Kanske för att de inte kontrollerar offentlig statistik och fakta.

Länder som aviserat att man drar sig ur det migrationspolitiska FN-ramverket är USA, Bulgarien, Ungern, Österrike, Polen, Tjeckien och Kroatien. Danmark, Australien, Schweiz, Slovakien och Finland – osäker uppgift – har också signalerat att inte underteckna avtalet.

I Sverige har den socialdemokratiska expeditionsministären sagt att man kommer att skriva under och därmed öppna gränserna än mer! Inget av de regeringsalternativ som har övervägts har meddelat någon annan avsikt i frågan. Vi får hoppas på nyval och att de krafter som är emot stärks. Demonstration i Stockholm mot avtalet den 2 december!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: