MOT EN KONSERVATIV RIKSDAGSMAJORITET OCH REGERING

Det är bra att Centerpartiets Annie Lööf får uppdraget att sondera ett regeringsunderlag. Det vore utmärkt om Centerpartiet med Lööf och Liberalerna med Björklund också bildade regering tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna med Löfven. Konsekvensen vid nästa val kan bli att Liberalerna och Miljöpartiet försvinner från riksdagen. Alliansen splittras för gott och Sverige närmar sig en nationellt konservativ riksdagsmajoritet! Idag har partierna KD, M och SD ca 44 procent av rösterna och mandaten!

Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson gav inför omröstningen om Ulf Kristersson i riksdagen en statsmannamässig – till skillnad från övriga med undantag för Ebba Busch Thor – förklaring och uppläxning av övriga partiers beteende och hållning gentemot en dryg miljon svenska medborgares röster! Åkessons politiska karriärs kanske mäktigaste tal! Övriga partiers ledamöter satt som skolbarn! (Se talet på SVT-play)

En positiv konsekvens av omröstningen i riksdagen är att det blivit tydligt att vi har ett socialistiskt block med V, S och MP, ett liberalt block – of sorts –  med C och FP som rör sig mot det socialistiska blocket och – mycket glädjande – ett nationellt konservativt block med SD, M och KD. Mycket talar för att det konservativa blocket kommer att stärkas framöver.

Idag saknas bara 21 manat i riksdagen till en konservativ majoritet! Vid valen 2022 kommer Sverige att ha en konservativ regering med egen stabil majoritet! Det väntar vi på!

Ett svar to “MOT EN KONSERVATIV RIKSDAGSMAJORITET OCH REGERING”

  1. Leif Nilsson Says:

    Tack för ditt inlägg, jag instämmer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: