JORDAN B PETERSON VERSUS MARGOT WALLSTRÖM

Jag har just sett Dave Rubins intervju igår i Oslo med prof. Jordan B Peterson. Fullsatt som alltid och stående ovationer.

Jag kan inte låta bli att tänka på ”vår” gymnasieutbildade figur till utrikesminister Margot Wallström. Först tyckte hon att JBP skulle ”krypa tillbaka under stenen han kom ifrån”. Senare – när kritiken nådde fram –  sade hon att det var ”ett skämt” men att hon tyckte prof. Jordan B Peterson var ”ointressant.” Jag vet inte vilket uttalande som är mest korkat, men sannolikt det sistnämnda. From bad to worse!

Flera hundra miljoner har sett JBP:s intervjuer, föreläsningar och föredrag. Kolla på Youtube! Sålt mer än två miljoner exemplar på ett år av boken ”12 rules for life. An Antidote to Chaos”. Han har talat för flera hundra tusen människor de senaste åren. Han har undervisat vid Harvard University och är prof. i klinisk psykologi vid University of Toronto och världens ledande intellektuell och en som påverkar fler människor än någon annan levande person!

Men Margot Wallström, denne figur med gymnasieutbildning, tar sig före att säga att Jordan B Peterson är ”ointressant”. Mycket kan sägas och sägs om JBP men knappast det!

Däremot säger uttalandet en hel del om Margot Wallströms kunskaper och intellektuella kapacitet, eller snarare frånvaron av dessa egenskaper!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: