NÅGRA KOMMENTARER TILL VECKANS HÄNDELSER!

Ett ryskt stridsflygplan, Su-35S, gensköt nyligen det hypade amerikanska smygflygplanet F-22 i Syrien och låste från cockpit sina vapen på amerikanen. Den ryske piloten läckte sedan bilder inifrån cockpit som visade detta. Båda jaktflygplanen är de bästa operativa som Ryssland respektive USA har i dag.

Intressant! Undrar hur vårt JAS Gripen E skulle klarat sig? I dog-fights har JAS Gripen E spöat det amerikanska planet som Norge valde istället för JAS Gripen E.

En trend i samtiden går ut på att hindra meningsmotståndare från att föra fram åsikter istället för att bemöta deras argument. I engelskspråkiga sammanhang talar man om No platform policy eller deplatforming.

Ett dagsaktuellt exempel är det upprop riktat mot Göteborgs-Posten som initierades av en lektor vid Göteborgs universitet för att förmå tidningens ledning att avsätta Alice Teodorescu som politisk chefredaktör.

Vad säger det om den ideologi som spritt sig vid våra universitet? Universiteten argumenterar inte längre i sak utan söker med totalitära (DDR?) metoder stänga av meningsmotståndare.

Christina, en 65-årig kvinna från Jönköping, dömdes den 28 september av Göta hovrätt till tre månaders fängelse för hets mot folkgrupp, för invandrings- och islamkritiska inlägg hon skrivit i diverse Facebookgrupper. En äldre kvinna sätts i fängelse för att hon vågat kritisera islam och den svenska invandringspolitiken

Vart är yttrandefriheten i Sverige på väg? Gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp” är en skandal som förvärrats av socialdemokraterna och Stefan Löfven.

Europa befinner sig i ett avgörande kulturkrig för sin överlevnad. Det menar Ungerns premiärminister Orbán. Men kriget pågår inte i Ungern. Enligt premiärministern kan situationen i Ungern snarast beskrivas som en ”kulturfred”. Där har man nämligen redan hanterat frågor som invandring och mångkultur, företeelser som man finner ”oacceptabla”. Orbán menar att det snart kommer råda total enighet i landet om att framtiden måste byggas på kärnfamilj, arbete och nationalism.

– I vårt eget land, och detta gäller både Europa och Ungern, vill vi leva enligt vår egen kulturs regler och värderingar. Vi kommer stå upp och förklara vilka vi är och vår tro på Gud, hemlandet och familjen, samt betydelsen som ungrare anser att detta har för det europeiska livet.

Men om den historiska och kulturella grundkonstruktionen inte bevaras, ”om vi låter dem ersätta den kulturella jordmånen”, fortsätter han, så kommer ”Europa kollapsa som ett korthus”.

När skall någon officiell person i Sverige framföra och stå för detta självklara?

SLUTLIGEN!
Något av det mest galna jag läst i veckan! Göran Greider – vänstermegafonen i DalaDemokraten – har skådat in i Dantes sju kretsar!

Han dömer de lokala moderaterna i Hörby till helvetet!

”Det finns ingen särskild plats i helvetet för de lokala moderater som väljer att samarbeta med Sverigedemokrater. Hela helvetet tar emot dem”!

Måhända vänsterpräster som Helle Klein och ärkebiskop Antje Jackélen välsignat den Greiderska domen till evig förtappelse? Vi avvaktar med spänning över vilka dissidenter svenska kyrkans förkastelsedomar skall nedkallas härnäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: