ETT ÖVERFALL I ÖREBRO SOM DRABBAT EN VÄN TILL MIG.

Texten nedan är vännens historia berättad för mig. Jag publicerar den, på vännens uppdrag, här på Facebook oredigerad. Endast små språkliga ändringar är gjorda. Vännen vill vara anonym i detta sammanhang.
Således, här är berättelsen!

Dag 1 kl 20.00 – Polisen kom.
”Det var en fantastisk dag i Centrala Örebro, 30 grader varmt och final i VM-fotbollen.
Min fru och jag hade ordnat så att föräldralösa barn från Ukraina kunde komma till kyrkan för att se fotbollsmatchen mellan Frankrike och Kroatien på storbildsskärm. Vi bjöd de ukrainska barnen på pizza efteråt. Det var härligt att kunna hjälpa dessa fina barn.
Min fru och jag bestämde oss för att äta en bit mat på Järntorget. Ca 20.00 gick vi långsamt hem och längs Svartån vid slottet. Vi kommer till trappan som för upp till den gamla bron till Slottet vid det vita huset. Där sitter en tjej och en killa ca 25 år. Tjejen frågar om hon ser ut som en tjej från Thailand, som killen påstår och vi svarar nej. Killen frågar då vilket land hon ser ut att komma ifrån? Jag svarar att hon kan komma från Israel. Killen säger att han är palatiner, och jag säger att jag är dansk och min fru säger att hon är från Ryssland. Killen tycker att Putin är bra för han stödjer palestinierna och de ska döda judarna och knulla alla judarna tillsammans. Jag svara då att Putin även är vän med Benjamin Netanyahu. De äter ofta middag tillsammans i Moskva.
Därefter reser killen på sig och skriker och börjar att hota mig och skallar mig hårt på höger öga. Mina glasögon går sönder och mina tänder skadas etc. Min fru springer tillbaka mot Järntorget och skriker på hjälp. Hon säger att de få svenskar som finns där blir rädda och springer bort. Samtidigt kommer ytterligare ca tio av hans vänner till platsen. De är också från Palestina. Jag blir rädd och springer upp för trappan till bron samtidigt som en av hans kompisar sparkar mig hårt i ryggen. Två av killarna springer efter min fru och hotar att de skall döda henne. Hon var livrädd. Jag ringer polisen som kommer efter ca 20 min. Vi erbjuder oss att åka med polisbilen för att se om vi kan hitta förövarna men efter 20 min är de redan långt borta.
Vi går hemåt men efter vi gått några hundra meter så faller min fru ihop. Hon gråter mycket och säger att hon inte vågar bo kvar i Sverige. Vi kommer hem så småningom men vi kan inte sova efter det som hänt! Vi mår inte bra. Vi tänker att vi måste flytta nu eller vad ska vi göra?”

Dag 2 kl 19.00 – Polisen kom inte.
”Min fru och jag är bjudna av en god vän, på middag på Clarion Collection Hotell Borgen (Gamla NA-huset).
Vi går mindre gator ditt och vi vill absolut inte träffa på det gäng som slog ner mig dagen innan. När vi har ca 50 meter kvar till hotellet så sitter gänget där vi teaterplan. Vi går vidare. Gänget börjar kasta föremål/stenar mot oss men vi går fortfarande mot hotellet. Plötsligt så går de till angrepp mot oss och vi springer och tar skydd på hotellet. Min fru är livrädd och skriker efter hjälp. Vår vän kommer och vill hjälpa oss. Han och jag går ut från hotellet och han säger att de inte känner honom så han följer efter gänget till Karolinska skolan där gänget stannar. Under tiden går jag till Storbron och ringer polisen. När polisen inte kommit efter en timma så bestämmer min vän och jag att vi går tillbaka till hotellet. Han och jag är chockade över att det inte kommer någon polisbil inom en timme när polisstationen bara ligger 300 meter från Storbron.
Till historien hör att en polisbil faktiskt kommer efter 45 min och stannar 5 meter från oss! Vi blir jätteglada, men vad som händer är att de tar en man från Afrika som är berusad in i polisbilen. Jag frågar polisen om de skojar? De blir arga på mig! De kan ju se att jag är skadad i ansiktet. Denna afrikanska man ser jag varje kväll alkoholpåverkad i Örebro så det är inget akutfall.
Jag ringer en topp-politiker i Örebro och säger att polisen i Örebro inte fungerar och han håller med om att det inte ska ta en timme för polisen att komma. Polisen kom aldrig!
Vi får hjälp och skydd av vänner att komma hem säkert.”

Dag 3 kl 09.00 – Polisen anmäls.
”Jag har sovet dåligt och mina tankar far runt i huvudet. Vad ska jag göra för att min familj skall kunna bo kvar i Örebro?
Jag ringer polisen och vill ha ett överfallsskydd så vi kan gå runt på stan. Jag ringer också och vill anmäla polisen för att de inte kommer när man ringer efter dom. Vi hade erbjudit oss att åka runt i polisbilen för att hitta gänget eftersom min vän visste var de befann sig. Men ingen polis kom.
Efter ca 15 min när jag talat med polisen så säger den kvinnliga polisen att jag måste komma till polisstationen och anmäla detta. Jag frågor om det är en advokat som kommer att hand om mitt ärende men hon säger nej det är en polis som gör det. Jag frågar om det är räven som vaktar hönsen?
Jag vet inte nu om jag vågar gå upp till polishuset på norr. Gänget finns där hela dagarna! Kanske jag får ta en taxi till polisstationen.
Det här är en personlig upplevelse och vad som händer en vanlig medborgare och hans familj i Örebro och om hur polisen fungerar. Mina vänner – detta land är förstört och polisen och samhället fungerar inte! Jag säger det igen, polisen FUNGERAR INTE I ÖREBRO IDAG.

Tack för att du tog dig tid att läsa vår historia från verkligheten i Sverige idag.

Vi vet inte om vi kan bo kvar i Örebro eftersom vi inte får någon hjälp från polisen vad angår skydd för vår familj. Det vi önskar är att få ett överfallsskydd som vi kan ha på oss när vi går i Örebro.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: