VM I FOTBOLL – RETROSPEKTIVT

För mig personligen är segraren i Fotbolls VM Kroatien och inte Frankrike! Då tänker jag inte på att Frankrike av domaren gavs en billig straffspark som vände matchen.

Jag tänker på det enhetliga lag med Kroatiska spelare som gick hela vägen till final. Luka Modric blev utsedd till hela VM:s bästa spelare!

Kroatien är ett land med ca 4 miljoner invånare som möter ett land med 68 miljoner invånare. Kroatien är inte mycket större än vissa förstäder till Paris.

Det som verkligen fick mig att falla pladask för Kroatien var den underbara Kolinda Grabar-Kitarovic, 50, Kroatiens första kvinnliga president genom tiderna.

Under prisceremonin stod hon på podiet dyngblöt i ösregnet utan paraply! Putin och de andra gubbarna gavs paraplyer. Gubbarna såg också till att var framme och dela ut medaljer. Kolinda Grabar-Kitarovic, bara stod där full av glädje gentemot alla och kramade alla spelare och ledare från Kroatien och Frankrike. Hon strålade verkligen av glädje och uppskattning!

Det blir för mig det allra starkaste minnet från VM tillsammans med det offensivt spelande laget med spelare från det lilla landet Kroatien!

Ett svar to “VM I FOTBOLL – RETROSPEKTIVT”

  1. Jan Östman Says:

    Vad mera är att det inte gick att skönja några – från Kroatisk horisont – spännande namn i truppen. Det gör Kroatiens, och kanske i än högre grad Islands prestationer desto större!
    Janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: