IS TERRORIST DÖDAR I ÖREBRO

Jag har tidigare skrivit om de tickande bomber som går fria på våra gator i städer som Stockhom, Göteborg, Malmö, Gävle, Eskilstuna och ÖREBRO (Vivalla).

En man – i 30-årsåldern – som tidigt anslutit sig till en terrorgrupp i Syrien kopplad till Islamiska staten och som sedan återvänt till Örebro har fått gå fri på Örebros gator. ( SVT Örebro.)

En konsekvens är att två personer nu är mördade och en skadad på sjukhus. Den 30-åriga mannen begärs häktad! Chefsåklagare Krister Petersson, förundersökningsledare, beskriver händelsen som ”mord och omedelbart hämndmord”.

Den skadade mannen delgavs på sjukhuset också misstanke om mord och i fredags häktades han på sannolika skäl.

I lördags häktades ytterligare två personer – en 31-årig utpekad gängledare och en 15-årig pojke, båda misstänkta för mord på den högre misstankegraden.

Hur länge skall återvändande daesh/IS terrorister gå fria på Sveriges gator? Hur många fler mord blir det innan rättsväsendet ingriper PROAKTIVT mot dessa tickande bomber?

Fyra kommentarer:

1. För tre år sedan skrev jag om sannolikheten att detta skulle hända just i Vivalla! Jag fick rätt igen! Det är ingen vågad prognos att vi inom något/några år ser detta hända igen i Vivalla. Flera tiotal återvändande daesh terrorister går runt i Vivalla i full frihet!

2. SÄPO säger sig ha kontroll över återvändande terrorister. De kanske vet vilka de är, men Kontroll har SÄPO inte! Det är uppenbart i Vivalla!

3. Hur mycket vapen cirkulerar det i Vivalla bland dessa återvändande daesh terrorister?

4. För något år sedan kom förslag om utbildning, körkort, bostäder, jobb för dessa figurer! Vill minnas att det var ett kommunalråd C som gjorde sig känd i hela Sverige med förslaget! Det hade ju hindrat dessa mord!?

En text av Kassem Hamadé i Expressen 10.7.2018 om vad daesh/IS terroristen är för figur och vad han deltagit i!!

”När IS planerade för att storma en by, ett samhälle eller en stad fick de tillåtelse – fatwa – av sina ledare att ta allt som fanns i människornas hem. De delade det dels mellan sig själva, dels med ledarna. Utöver stölderna dödade de folk och våldtog kvinnor. Listan över kriminella handlingarna är lång. Det finns ingen gräns för hur långt de kan gå.

Till så kallade kalifatet anslöt sig två grupper. En grupp som inte deltog i striderna – och den är stor. Det handlar om män och kvinnor som åkte ner till Syrien och Irak och trodde att de skulle leva i gudsförlovade land. Många blev besvikna och återvände. De utgör en mindre fara för samhället. Den andra gruppen är krigarna. Mellan 2012 och 2016 begick de brutala brott och levde på stöldintäkter. När kalifatet kollapsade började de återvända till Sverige.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: