KULTURMARXISM.

Begreppet ”kulturmarxism” är i sig en omöjlig konstruktion som Karl Marx skulle vänt sig emot med stor kraft! Som bekant skrev och analyserade Karl Marx och Friedrich Engels i sina skrifter samhället från ett helt annat håll, i fokus stod kapitalistisk ekonomi, produktivkrafter och produktionsförhållanden som på lång sikt är styrande och bestämmande för den samhälleliga utvecklingen och den kulturella överbyggnaden.

När man söker runt på FB så hittar man en grupp som kallar sig ”kulturmarxister” bestående av 4770 förvirrade själar med ungefär lika många följare/gillare!

Jag har unnat mig det perversa nöjet att läsa en hel del av de alster som publiceras på gruppens tidslinje. Främst utmärks dessa inlägg av ett slafsigt ogenomtänkt tyckande.

Att någon av dem läst Karl Marx, Friedrich Engels eller andra marxistiskt influerade analytiker är helt osannolikt! Inläggen utmärks inte i någon grad av förtrogenhet med marxistiska begrepp och analys vilket jag skulle kunna ha respekt för! Eftersom jag själv tuggat mig igenom tusentals sidor med Marx, Engels m.fl. så vet jag vad jag talar om.

”Kulturmarxisterna” är snarare en pervers utlöpare från den postmodernistiska PK ideologin som grasserar vid våra humanistiska och samhällsvetenskapliga fakulteter och därifrån vidare ut i media och politik.

Men inte heller denna riktnings teoretiska förelöpare har man läst. Det finns inget i inläggen av stringensen hos de tyska neo-marxisterna i Frankfurtskolan med Herbert Marcuse och Louis Althusser eller den franska postmodernismen med Jacques Derrida, Jacques Foucault och Jean Paul Sartre.

Det är ju just det här som är den svenska ”vänsterns” dilemma och elände. De är inte bildade och belästa i sina egna marxistiska grundskrifter. De är inte ens ”vänster” i gammal hederlig marxistisk mening. De är bara ett slafsigt tyckande av kränkta känslouttryck! Fy f-n för eländet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: