YTTRANDEFRIHETEN HOTAS!

Regeringens (IT-minister Peter Eriksson MP) möten med representanter för Tidningsutgivarna, TU, företrädare för YouTube och Twitter är mycket oroande för att inte säga hotande!

Regeringen och medier anslutna till TU, bland annat Dagens Nyheter och Expressen, har krävt censur på de sociala medieplattformarna av material som granskar svenska politiker och medieaktörer och skulle kunna påverka väljarnas röstpreferenser på ett (för big-medias och big-politics) oönskat sätt i riksdagsvalet.

IT-ministern var nöjd med ”ett mycket konstruktivt möte”. Han berättade att regeringen och TU bland annat fått löften från YouTube som utlovat ”åtgärder” och ”skärpt kontroll” mot det Eriksson betecknade som ”illegalt hat och olagligt innehåll på nätet”.

Vad är olagligt innehåll på nätet? Sannolikt kritiska granskningar av regeringens och maktens beslut och åtgärder och hur dessa speglas i big-media, t ex i migrations och integrationsfrågan!

– Utgångspunkten måste vara, och det är vi överens om, att det som är illegalt utanför nätet också ska vara det på nätet. Det är en korrekt ståndpunkt men det är inte vad som överenskommits! Utanför nätet är det rättsväsendet som avgör vad som är olagligt/lagligt. Den juridiska grundprincipen måste gälla också innanför nätet!

Det oroande som skett är att regeringen och medier som Dagens Nyheter och Expressen utövat påtryckningar på de stora sociala medieplattformarna och förmått dem att ta bort publicistiskt material utan vare sig någon föregående eller efterföljande rättslig prövning av om materialet varit olagligt eller inte.

Justitieminister Morgan Johansson sade att ett krav från den svenska regeringen och TU är att snabbare komma i kontakt med de sociala medieplattformarna så att material som påstås vara illegalt kan tas bort omedelbart. Påstås! Var finns en laglig prövning?

YouTubes Europachef Ben McOwen Wilson sade att diskussionen förts inom ramen för den svenska yttrande- och tryckfriheten. Hur rimmar påståendet med de åtgärder som föreslås utanför all prövning mot de svenska grundlagarna.

Notera det fasaväckande i att det inte är rättsväsendet (enligt Morgan Johansson ) utan ”frivilligorganisationer” som ska sköta bedömningen av vad som är olagligt innehåll på de sociala medieplattformarna.

Vilka ”frivilligorganisationer”? T.ex. #jagärhär!

Vad är #jagärhär för organisation?

Det är en aktivistisk organisation med tydligt politisk agenda utöver de begränsningar som anges i yttrande- och tryckfrihetslagarna. Gå till deras hemsida och granska deras ideologi hämtad från den neo-marxistiska postmodernismens identitetspolitik! Ett citat från hemsidan: ”Motverka polarisering / filterbubblor / faktaresistens / propaganda/ hat / hot / rasism / sexism / homofobi / funkofobi.”

Det är verkligen att sätta bocken till trädgårdsmästare.

VAD VÄRRE ÄR, REGERINGEN SÄTTER I ETT MEDVETET BESLUT MAKTMEDEL I HÄNDERNA PÅ EN AGENDADRIVEN PRIVAT ORGANISATION! DET ÄR OTROLIGT BORTTOM FÖRSTÅELSE! ELLER, KANSKE INTE!

Det mest oroande är tystnaden i de stora media inkl. SVT/SR om detta! Vi är på väg mot en allt mer totalitär inskränkning av yttrandefriheten?

Företrädare för Facebook hade tackat nej till att delta. Heder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: