KRÄNKTHETSKULTUR OCH IDENTITETSPOLITIK!

Jag är avgjord motståndare till identitetspolitik och kränkhetskultur som medfört inskränkningar i yttrandefriheten. Så snart någon grupp känner sig kränkt skriks på lagstiftning. Vägen till helvetet är stensatt med goda föresatser. Kränkthetskulturen – en i stor utsträckning egenartad svensk uppfinning – är farlig!

”Crybullies” är Ivar Arpis lysande term! Den ena identitetsgruppen efter den andra och den tredje före ”känner sig kränkta”! Växt upp för Guds skull! Sluta med offermentaliteten och ta diskussionen med rak rygg och i sak som en man!

Min modell är den amerikanska konstitutionen! Freedom of speech skall vara freedom of speech! För KKK, neo-marxister, neo-nazister, islamister, kommunister, fascister, radikalfeminister, PK ideologer etc etc. Diskussionen skall föras öppet i sak, det är så vi bäst hanterar obehagliga åsikter inte genom att trycka ner dem i undervegetationen.

När ex marscherande i takt kan dömas för hets mot folkgrupp så har vi passerat en gräns som för mot totalitära inslag och dit är vi tyvärr på väg om vi inte ser upp!

Jag kommer att kämpa vad jag kan för total yttrande-, tryck- och mötesfrihet. Jag har allt sedan gymnasieåren i början av 1960-talet hyllat den maxim – som tillskrivs Volatire men som är uttalad av annan som sammanfattning av Voltaire: ”Jag ogillar dina åsikter men är beredd att gå i döden för din rätt att framföra dem.”

All verklig diskussion som för kunskap och analys framåt innebär att någon någonstans kommer att känna sig kränkt av vad jag säger. Må så vara, yttrandefriheten är helt nödvändig för ett civiliserat och framåtskridande samhälle! Tack och lov så har den diskussionen nu kommit igång i Sverige på allvar med djupanalyserande böcker, texter och nätartiklar. Den i Sverige dominerande – på universitet, via media in i politiken – indentitetspolitiken med grund i postmodernistisk PK ideologi har börjat ifrågasättas och brytas upp. Sprickorna i muren blir allt tidigare och åsiktskorridoren något bredare!

Det finns hopp men vi måste vara vaksamma på alla tendenser till inskränkningar och dessa kommer fortfarande så sent som för några dagar sedan från ministrar Johansson och Eriksson eller regeringens förslag kring domstolsinformation. Båda dessa har jag behandlat i andra texter på bloggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: