SOCIALDEMOKRATERNA VILL SLOPA RELIGIÖSA FRISKOLOR!

Socialdemokraterna presenterar ett politiskt riktigt och klokt förslag, nämligen att förbjuda alla religiösa friskolor. Kort och gott! Inte bara de muslimska alla utan alla! Det är sannolikt enda sättet att få ett stopp på den indoktrinering (med bland annat en grovt reaktionär syn på kvinnor och flickor, skiljer pojkar och flickor åt på gymnastiken m.m.) som de muslimska friskolorna står för.

Den kristna religionen och religionsundervisningen (liksom den muslimska, judiska eller annan) skall bedrivas och utövas på andra ställen, främst i församlingar och kyrkor, inte i skattefinansierade skolor! Jag är som troende kristen i grunden övertygad om att detta är korrekt politik.

Stäng alla religiösa friskolor! Jag hoppas att detta är ett allvarligt menat praktiskt politiskt förslag inte bara signalpolitik dvs politiskt mumbo-jumbo!

En av dem som reagerat är Aftonbladets inrikespolitiska kommentator Lena Mellin. Hon anser att religiösa friskolor inte har en plats i det svenska samhället och att förbud ger en signal att staten står vid sidan av religionen.

Denna gång har hon rätt!

6 svar to “SOCIALDEMOKRATERNA VILL SLOPA RELIGIÖSA FRISKOLOR!”

 1. lennart waara Says:

  Om det kom – från något håll – ett förslag om att förbjuda muslimska friskolor så skulle det få mitt principiella stöd. Dock, jag har svårt att se hur det juridiskt skulle kunna motiveras och implementeras som den svenska grundlagen kring religionsfrihet – som jag i grunden stödjer – ser ut.

  För att få stopp på de muslimska friskolorna är jag beredd att acceptera ett förbud av alla konfessionella friskolor. Ett mindre ont får accepteras för att abortera det större onda!

  Anledningen till att jag ser de muslimska friskolorna som ett allvarligt hot – Javisst, endast 7 idag. Hur många är de om tio år? – är självfallet den expansion, breddning och fördjupning av den muslimska diasporan som idag pågår i Sverige. Det kan varje mediakonsument, internetanvändare och tidningsläsare – t.o.m. av PK-DN – se exempel på varje dag! Den muslimska diasporan är idag det enskilt största hotet mot Sverige kulturellt, socialt, ekonomiskt och politiskt! Detta har jag skrivit utförligt om! Sök under ”islam/muslimer”.

  Sist och slutligen så har jag svårt att hitta vägande argument för att skattepengar skall finansiera konfessionella friskolor.

 2. Jan Östman Says:

  Vad kristna friskolor beträffar, tror jag siffran 70 nämndes i rapporteringen igår. Det betyder att 10 skolor med en radikal och hotfull agenda stängs för varje skola med fredens religion i centrum.
  Det kan man tycka bra eller dåligt om, men vem skulle våga påstå att frågan vore på tapeten om vi endast haft de tidigare nämnda skolorna? På detta sätt påverkar islam vårt samhälle s.a.s via bakdörren.
  Personligen chockade min förra fru och jag vår omgivning när vi deklarerade att vi hellre skulle sätta vår son i skolåldern i Livets ord skola än i en kommunal sådan. Vi bodde dock så att något sådant val inte existerade, och idag finns det ju åtskilliga alternativ till kaoset i den offentliga skolan.
  Eftersom jag inte skräms av att elever blir informerade om kreationistläran (handen på hjärtat – hur många av oss begriper evolutionsläran på ett meningsfullt sätt och nöjaktigt kan förklara dess fundament?)), och känner sympati med att föräldrar med, låt oss kalla det för något så gammeldags som from inställning till livet, ska ha en möjlighet att sätta barnen i en skola som bygger på sådana värderingar, blir jag bedrövad om barnet måste kastas ut med badvattnet.
  Hälsningar
  Janne

 3. lennart waara Says:

  Jan, så kan man se det! jag ser det som att i praktisk politik ofta ett mindre gott för att bli av med ett större ont, varandes den del av den expansiva muslimska diasporan som de muslimska friskolorna utgör! Jag ser den expansiva muslimska diasporan som ett stort hot mot västerlandets och Sveriges kultur, socialt, ekonomiskt och politiskt! Det är ett viktigt politiskt mål att stoppa och driva tillbaka denna expansion! Sedan vill jag inte som skattebetalare finansiera konfessionella friskolor!

 4. Jan Östman Says:

  Jag respekterar ditt ställningstagande, och förstår samtidigt den politiska våndan av att behålla det passabla och få bort det icke önskvärda.
  Det är nog en outsider från den praktiska politiken som Jan Sjunnessons privilegium att hävda att det bör vara så svårt det bara går att vara …… i Sverige.
  Janne

 5. lennart waara Says:

  Jag kan väl instämma i Jan Sjunnessons synsätt men om man över huvud skall ta ställning i den praktiska dagspolitiken – vilket inte är självklart – så får man ta förslagen som de kommer med de fördelar och nackdelar de alltid innehåller. Det är bara i elfenbenstornet som man kan hålla sig helt ren med bar teoretiska och principiellt filosofiska ställningstaganden. Inte så intressant i min värld!

 6. Jan Östman Says:

  Ett synsätt som jag föreställer mig tilltalar ”verklighetens folk”, trots att ingen vare sig i politik- eller kulturvärlden hade en susning vem det talades om när det begav sig.:D
  Janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: