EBBA BUSCH THOR VILL FÖRBJUDA MUSLIMSKA BÖNEUTROP I SVERIGE.

KD HAR TAGIT ETT KORREKT BESLUT IFRÅGA OM MUSLIMSKA BÖNEUTROP SOM UTGÖR ÄNNU ETT STEG I EXPANSIONEN AV EN MUSLIMSK DIASPORA I SVERIGE OCH UTGÖR INTRÅNG I OCH ETT ÖVERTAGANDE AV DEN SVENSKA KULTUREN.

DET ÄR OCKSÅ BRA ATT KD VIA SIN PARTILEDARE TYDLIGT MARKERAR ATT KYRKKLOCKOR INTE ÄR ATT JÄMFÖRA MED DEN MUSLIMSKA BÖNEN SOM ROPAS UT.

SVERIGE ÄR SEDAN 800-TALET ETT KRISTO-KULTURELLT LAND – INTE ETT MUSLIMSK LAND – OCH SKALL SÅ FÖRBLI!

DEN MUSLIMSKA DIASPORAN TAR VARJE MÖJLIGHET ATT FLYTTA FRAM SINA POLITISKA OCH KULTURELLA POSITIONER. DET ÄR OERHÖRT VIKTIGT ATT DETTA STÄVJAS OCH STOPPAS!

VI KAN NU BARA HOPPAS ATT FLER POLITISKA PARTIER LANDAR I SAMMA STÄLLNINGSTAGANDE SOM KD!

NOTERA OCKSÅ SVENSKA KYRKANS STÅNDPUNKT I FRÅGAN!!!

Ebba Busch Thor vill förbjuda böneutrop i Sverige. KD-ledaren vill ha en nationell linje i frågan och uppmanar partiets företrädare i kommunerna att säga nej till böneutrop från moskéer.” Böneutropet har som syfte att proklamera en religions andliga makt över ett bostadsområde”, säger partiledaren till Ekot.

Diskussion startade med stiftelsen Växjö muslimer som i februari lämnade in en ansökan om att införa böneutrop. Kommunalrådet Anna Tenje (M) har uppmanat församlingen att dra tillbaka sin ansökan, vilket har mötts av kritik av bland andra Amnesty. Biskopen i Växjö stift Moreus har ställt sig positiv till böneutrop.

Nu tar KD-ledaren Ebba Busch Thor tydlig ställning mot att tillåta böneutrop. Hon menar att det är rimligt att partiet har en nationell linje i frågan.

”Vi är emot böneutrop för att det inte är rimligt med återkommande institutionaliserade bönetrop som proklamerar en religions budskap över människors privata hem och bostäder”, säger Ebba Busch Thor till Ekot.

Hon tycker inte att böneutropen är att jämföra med kyrkklockans ljud och menar att böneutropet inte går att värja sig ifrån.

”Kyrkklockan har en naturlig särställning i Sverige av tradition och är en del av vårt kulturarv, något som markerar högtider. Böneutropet har som syfte att proklamera en religions andliga makt över ett bostadsområde. Det är två vitt skilda saker”, säger hon.

”Det är rimligt att islam i en svensk kontext anpassar sig till det land där det utövas”, säger Ebba Busch Thor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: