MOTSÄTTNINGEN MELLAN ABSTRAKTA IDÉER OCH VERKLIGA FÖRHÅLLANDEN.

Abstrakta idéer av olika innehåll har genom historien styrt inte bara maktambitioner och handlingar utan ingått som vital teoridel i de stora politiska och religiösa ideologierna. De abstrakta idéerna tar sig uttryck i en utopi om hur samhället egentligen borde utformas och fungera. Verkligheten som den ser ut är ”fienden” som skall bekämpas och förändras. Utan starka inslag av förnuft och saklighet ligger fanatismen på lur. Fanatism av olika slag gror och får näring av utopier, drömmar och  rousseaunsk romantik.

Idag är de på muslimsk religion grundade daesh/IS och islamisternas terror det tydligaste exemplet på farlig fanatism! I mindre skala är Knutbymorden ett annat exempel på dfanatism! När ”Guds-staten” i deras tappning skall skapas får det inte finnas några hinder!

Islamisterna citerar Koranen (och där finns en del ondska att citera) och drömmer om utopin om ett Kalifat. Drömmarna och utopierna predikas i våra moskéer av salafistiska imamer. Den muslimska utopin och drömmen om Kalifatet blir ett effektivt vaccin mot förnuft, nyanser och verklighetens imperfektioner. Förnuft däremot kräver nyanser, komplicerad sak förståelse, accepterar konflikter och pragmatiska lösningar.

De muslimska terroristerna drömmer om att hamna i paradiset. Det handlar inte bara om att i Paradiset mötas av 27 jungfrur när man dör efter att ha sprängt sig själv till köttfärs. I utopin ingår den viktiga drömmen att i Kalifatet skapa ett rent samhälle, en ren människa utan konflikter, synd och skuld. Terroristerna absorberar drömmarna och utopin i sin bild av sin personliga mission! Det behövs inga lärda muslimska teologer för att nå fram till en förståelse av detta. Även enkla lågutbildade män/kvinnor tar till sig utopin och de löften den för med sig. Man skall nog inte underskatta de 27 jungfrurna i sammanhanget! Den uzbek som mördade oskyldiga människor i Stockholm kommer från en fattig, outvecklad, lågutbildad stat med delvis muslimskt hårdhänt styre! Det är ett sakläge att förstå och analysera men inte förklaringen och orsaken till terrordådet!

Utopier är ALLTID farliga. I den moderna historien finns flera exempel på konsekvenserna av utopisternas drömmar. Kommunism, fascism, nazism och islamism har alla lett till krig, förtryck, mord och förstörelse. Utopin motiverar och ursäktar vilka motbjudande åtgärder som helst bara målet uppnås. Målet är rent, upphöjt och utom ifrågasättande! De som ifrågasätter Koranen och Muhammeds läror är ”otrogna” och kan stekas i eld (enligt Koranen flera gånger om Gud bara ger den nyligen i eld stekta människan ny hud).

När idéerna, utopierna – politiska/religiösa – möter verkligheten som är komplicerad och fylld av motsättningar och problem så går den politiska/religiösa utopin och drömmen segrande ur mötet. Verkligheten tvingas och tolkas in i ett ideologiskt/religiöst mönster som översätter och identifierar verkligheten med drömmen och utopin. Om verkligheten och kartan skiljer sig åt desto värre för verkligheten. Såväl de politiska ideologier som är en så integrerad del av vår moderna historia, fascism, nazism och kommunism som den muslimska religionen med dess skaror av islamister, salafister och terrorister har skapat skräckvälden i form av Gulag, Förintelsen och daesh/IS massmord, fördrivningar, våldtäkter och pedofili. Den som är intresserad kan på internet hitta groteskerierna filmade live av daesh själva!

Inte bara ifråga om de fanatiska missionerande drömmarna och utopin förenas fascism med islamism utan också i aversionen mot moderniteten.

Terroristerna drivs av sin muslimska utopi och dröm om Kalifatet. De har en muslimsk mission. I missionen vaccineras terroristerna mot medkänsla och medmänsklighet. Vanliga medborgare i Västerlandet ses med Koranens ord som ”orena” och kan dödas.

Idag finns de som i debatten – och här på FB – försöker reducera den muslimska terrorns orsaker till förenklade förklaringar av typ ”ensamma, fattiga, unga lågutbildade män.” Förklaringar som vi känner igen från den vulgära PK-maffians förklaringar till framväxten och expansionen av populistiska strömmar i Västerlandet. Förklaringen är lika felaktig ifråga om muslimska terrorister som ifråga om populismen. Fakta, statistik och explicita erfarenheter falsifierar ”unga, fattiga lågutbildade män” som huvudsaklig förklarings- och orsaksvariabel.

Män med drömmar om muslimsk ”frälsning” driver dem till groteska terrorhandling och gör dem samtidigt immuna mot andras liv och lem. De känner med citat från Koranen förakt för ”otrogna” som med skriftens ord kan dödas.

Det är det slutliga beviset på hur fel de har, hur farlig utopin och drömmen – i detta fall islamismen – är. De har från den muslimska religionen skaffat sig tydliga mål för sina gärningar och som de sedan genomför med fanatisk konsekvens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: