ANDERS YGEMAN VERSUS MEHMET KAPLAN

Verkligheten är fascinerande eller är den kanske egentligen mest skrämmande? Minister Anders Ygeman klargör tydligt i Uppdrag granskning att han tar bestämt avstånd från jihadisterna i IS som ”mördare och terrorister” och dem som från Sverige/Göteborg reser ner för att slåss med IS. Detta med anledning av att en obskyr socialtjänsteman i Göteborgs kommun jämställt de svenska muslimer som reser för att slåss med jihadisterna IS (som själva videofilmar hur de gemensamt i grupp med knivar skär halsen av kristna invandrararbetare i Libyen och sedan ordnar med att ställa de avskurna huvudena på ryggen av de döda kropparna) med de svenskar som under Andra Världskriget slogs i och med Finland mot Stalins ockupationsarméer! Ygeman är välgörande tydlig i avståndstagandet i frågan. Sådana jämförelser är helt fel och kan inte accepteras, säger han! Kriget i Finland mot den ryska Stalinismen kan inte jämföras med IS terrorregim i IRAK och annorstädes, säger han också! I regeringen som ministerkollega har han Mehmet Kaplan som förra sommaren i Visby under Almedalsveckan på ett offentligt seminarium med Erik Ullenhag som deltagare gjorde just den jämförelsen! Ändock sitter Kaplan kvar som minister! Ygeman (S) kanske skall klargöra för Kaplan (MP) vad som gäller i frågan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: