JIMMY ÅKESSON HOS SKAVLAN

Än en gång fascineras – för att inte säga skräms – jag av hur ytligt rätten till yttrandefrihet i tal och skrift sitter hos socialistiska och vänsterliberala journalister. Nu har en stor del av den gängse tyckareliten gått i spinn över att Skavlan på fredag skall intervjua Jimmy Åkesson (SD). Intervjun är inte sänd ändock rasar man, som t ex UNTs kulturredaktör, över att han tillåts yttra sig i det sammanhanget.

Jag är så glad över att jag och mina kamrater redan under gymnasieåren lärde oss och övade oss i att argumentera mot oss misshagliga uppfattningar utifrån den från Voltaire hämtade sentensen ”jag avskyr dina åsikter men är beredd att gå i döden för din rätt att ha dem”. Vart tog detta vägen? Är vi på väg in i ett monolitiskt tyckarsamhälle med en viss typ av uppfattningar styrda av en liten ”elit” journalister? Det skrämmer mig verkligen att utrymmet för avvikande uppfattningar sitter så löst.

Det är naturligtvis självklart att Jimmy Åkesson och SD skall behandlas på exakt samma sätt som alla andra politiker och partier. Eftersom jag är extremt politiskt intresserad så kommer jag att se intervjun med JÅ hos Skavlan, ett program som jag normalt inte tittar på. Sett i sitt sammanhang, JÅ:s politiska återkomst efter en sjukskrivning för utbrändhet, SD:s osannolika uppgång i väljaropinionen och det märkliga parlamentariska läget, är intervjun naturligtvis ett scoop för redaktionen för programmet. Om intervjun sedan är bra eller dålig det vet jag inte!

Låt intervjun sändas! Skriv sedan gärna, UNT, vad ni tycker och tänker om det som faktiskt kommer att sägas! Det är ER rätt! Men kom inte med pekpinnar om vad jag och andra skall ta del av! Jag avvisar alla försökt att censurera eller styra vilka intervjuer eller nyheter jag skall ta del av. Just för att nyhetsförmedlingen och debatten i Sverige är så fruktansvärt smal och dålig så tar jag dagligen på nätet del av ett stort antal internationella och svenska nyhetsorgan, även misshagliga! Jag gör sedan mina bedömningar. Uppenbarligen står jag därvid på en betydligt stabilare demokratisk, politisk och filosofisk grund än den gängse tyckareliten och deras aggressivt framförda krav på att få styra vad som sägs och skrivs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: