Tramsigt ”Nobel-pris” i ekonomi!

Ännu ett tramsigt s.k. Nobelpris till två amerikanska nationalekonomer för match-making formler!

Plocka bort detta pris från Nobel-namnet och Nobelpris-sammanhanget! Det har absolut inget med Nobels ursprungliga testamente! Det kan t.o.m. anses gå stick i stäv med Alfred Nobels önskan om att priset skall gå till någon som gjort betydande nytta för mänskligheten.

Vem kommer inte ihåg priset för några år sedan till två amerikaner för en matematisk formel (med tre decimaler) för att göra prognoser avseende derivat. Det underbara i sammanhanget är att de själva trodde på sina formler,startade ett företag; tjänade pengar första året och gick i konkurs andra året!!! Tyvärr hade de lurat med sig många pensionärer som förlorade sina pengar!

Även en blind höna hittar en korn då och då! Karl Marx (salig i åminnelse) kallade verksamheten för politisk ekonomi! Det är den rätta benämningen om man nu inte vill jämställa nationalekonomin med religion! Dvs en tro! På högre makter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: