Barack Obama och G W Bush

Vi hyllar ofta – inte minst vänsterjournalister – whistleblowers. Ofta, men inte alltid, med rätta. När en svensk whistleblower avslöjar Bofors vapenaffärer betraktar i alla fall jag det som gränsande till landsförräderi! Jag är för ett starkt svensk försvar (men samtidigt emot vårt deltagande i USAs expansionistiska krig i Afghanistan)!

Det är därför märkligt tyst från journalisthåll – inte minst vänsterhåll – om USAs/ Barack Obamas – fortsatta behandling av Bradley Manning. Mannen som via Wikileaks avslöjade hur USAs militär från en helikopter skjuter en hop obeväpnade människor – inkl några Reuter journalister. Se filmen på Youtube! Den är stark på gränsen till outhärdlig. Samtidigt skriker soldaterna upphetsat som om deras fotbollslag ”scorat” när det med mycket grov kulspruteeld skjuter ihjäl människor inkl barn!

Bradley Manning är också sannolikt den som till Wikileaks läckt alla de dokument som vi följt, läst och läst om de senaste månaderna, behandlande USA utrikespolitiska motiv och överväganden!

Nu sitter han naken i en 7 kvadratmeters cell med mycket hård behandling fysiskt och mentalt av Barack Obamas regim. Hur mycket respekt kan man ha för den pratkvarnen? Ingen, nada, noll, nothing!

Vid sin installation lovade pratkvarnen i Vita Huset ett slut på Guantanamo som skulle stängas inom ett år. Den finns fortfarande kvar med fångar som lever ett helt omänskligt liv. Fånglägret skall flyttas till USA, en militärbas, men inte stängas.

Nu har USA – efter att en hacker sladdrat – fängslat och låst in Manning. Vad gör och säger Obama? Inget, han är ansvarig för att detta fortsätter.

Jag har mer respekt för G W Bush än för Obama. G W Bush sade att han skulle jaga och tortera terrorister och andra som avslöjade militärens illgärningar och lögner. Det gjorde han också!

Barack Obama däremot har från allra första början pratat en massa men det har inte blivit mycket verkstad. Listan på vad han sagt sig vilja göra men inte gjort är lång och den skall jag återkomma till.

Jag ställer mig frågan; vad hade alla vänsterskribenter sagt om Bradley Manning fängslats och torterats under G W Bush? Det hade blivit en ordentlig proteststorm med petitioner, artiklar och demonstrationer! Med rätta!

Men nu är det tyst, tyst, tyst….

Fy fan…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: