MAGDALENA ANDERSSON OCH A-LOTTERIERNA

Först kom Anderssonskan med hänvisningar till ”totalitära regimer” som Polen och Ungern när SD/M-regeringen föreslår ändringar i lagstiftningen runt partipolitiska lotterier som Kombilotteriet, Femman och Glädjelotten, A-lotterierna kallade. Nu är det ”avund mot deras lotteriverksamhet” och att man ”tystar oppositionen”. Varför hamnar Magdalena Andersson så ofta i mental obalans? Anderssonskan lyckas också med det märkliga konststycket att hävda att det är ”Trump som är förlaga”.  Oklart på vilket sätt han är skyldig i detta fall. Allt kastas i säcken på en gång; som det gamla barbariska förfarandet på vischan att dränka bondkatter i en säck i sjön! Men Anderssonskan är inte färdig där, lagstiftningen utgör ett ”hot mot det demokratiska samhället” och det är inte Morgan ”Stasi” Johanssons lagförslag att begränsa yttrande-, mötes- och tryckfriheten som avses. Anderssonskans avslutande fantasier utmanar folkhumorn, det blir nämligen ”stor upprördhet i Europa” över förslaget. Ja, hon säger faktiskt det.

Socialdemokraterna har släpat 8 000 personer till tinget för lotter de köpt men inte kunnat betala. Man har enligt mediauppgifter kunnat låna för att köpa lotter. En lag som Socialdemokraterna infört och tillåtit i sin lotteriverksamhet som under den tid de bedrivit den givit flera miljarder till partikassan och som idag utgör hälften av partiets intäkter. 

Oavsett om Anderssonskan går i spinn över förslaget så är det utmärkt att den nya regeringen ändrar lagstiftningen runt partiägda vinstrika politiska lotterier. Jävssituationen mellan att stifta lagar och att utnyttja lagen för egen partiverksamhet är uppenbar, men det har det Socialdemokratiska partiet alltid struntat högaktningsfullt i. Trots upprepad kritik över åren, har de manipulerat lagarna så att de kunnat fortsätta att driva den partipolitiska lotteriverksamheten formellt lagligt men moraliskt, etiskt och politiskt förkastligt.

Det är bra att missförhållandet ändras och att det Socialdemokratiska partiet tvingas rätta in sig i ledet. Bry er inte om att Anderssonskan et consortes ylar. Det är ytterst viktigt för den svenska demokratin att SAP:s märkligt samlade totalitära verksamhet begränsas!

Ett svar to “MAGDALENA ANDERSSON OCH A-LOTTERIERNA”

  1. MAGDALENA ANDERSSON OCH A-LOTTERIERNA — lennart waaras blogg | Mon site officiel / My official website Says:

    […] MAGDALENA ANDERSSON OCH A-LOTTERIERNA — lennart waaras blogg […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: