SCB:s PARTISYMPATIUNDERSÖKNING – NÅGRA KOMMENTARER

De flesta av förändringarna i partisympatiundersökningen är logiska och empiriskt begripliga utifrån en bedömning av partiernas och partiledarnas insatser sedan november 2021 då den senaste SCB undersökningen gjordes.

De aktuella siffrorna med novemberresultaten inom parentes.

S: 33,3 (29,1)
M: 21,3 (22,7)
SD: 17 (18,6)
C: 6,7 (8,4)
V: 7,8 (9,2)
KD: 5,2 (4,6)
MP: 3,3 (3,9)
L: 3,4 (2,5)

Att L och MP fortsätter att ligga under riksdagsspärren är begripligt utifrån deras svaga politiska prestationer. En liten uppgång för Persson kan väl förstås liksom att den bindgalna Märta Stenevi bidragit till att ytterligare sänka MP. Det kan bara glädja varje klok och förnuftig svensk. Ge henne mer tid i media så kan vi vara säkra på att Sverige slipper miljökommunisterna i riksdagen i fortsättningen. Vilket är gott för välfärd och välstånd i landet.

C, under ledning av den hysteriska Rödskrikan, sjunker. Begripligt utifrån svajandet åt vänster och politiskt stöd år S. Varför stödja S indirekt via C när man kan stödja S direkt?

KD ökar något vilket sannolikt sammanhänger med Buschs tydliga och korrekta uttalanden om det muslimska huliganupproret i påskas och att polisen inte använde verkanseld.

SD och M minskar. Det finner jag också logiskt. Båda partierna har varit otydliga i flera viktiga profilfrågor. M förlorade sin profilfråga NATO till S och SD blir alltmer ett av knapptryckarpartierna i riksdagen vars politik domineras av anpassning till andra partier för att få var med i en regering. SD har tappat oppositionsrollen allt mer. SD är inte längre en lösning på Sveriges problem utan en del av problemet.

Det som däremot är helt obegripligt är att exakt var tredje väljare stödjer globalistlakejen Magdalena Andersson och hennes monstruöst inkompetenta regering. Den socialistiska S-maktklanen har uppenbarligen lyckats hjärntvätta och indoktrinera var tredje vuxen svensk med hjälp av sin propagandaapparat SVT, statstelevisionen och den idag än värre propagandistiska SR, statsradion. 

Den muslimska diasporan, offentliganställda och bidragstagarna utgör numera, sedan arbetarna lämnat partiet, kärnan i väljarstödet till S. Muslimerna stödjer i det närmaste helt S.  Det förrädiska socialisterna i Socialdemokraterna tillåter en fortsatt förödande islamisering av Sverige på den etniske svenskens bekostnad. 

Det är inte bara obegripligt ur ett svenskt medborgarperspektiv, det är upprörande bortom det hanterbara, att var tredje väljare stödjer dessa förstörare av Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: