PROFESSOR BO ROTHSTEIN I STATSKUNSKAP VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

Professorn i statskunskap i Göteborg Bo Rothstein (vad annat är att vänta från det hållet) föreslår en ny lag med anledning av de muslimska Påskupproret i Sverige 

Jag citerar in extenso ur hans artikel i Expressen så alla ka ta del av galenskapen utan min filtrering.

”Inkludera alla tryckta böcker i ett förbud mot att som en politisk manifestation anordna bokbål. Argumentet skulle vara att den tryckta boken utgör en central manifestation av yttrandefriheten.

Den tryckta boken är förvisso inte ensam bärare av yttrandefrihetens princip men har historiskt och symboliskt ett centralt värde för denna princip. Att till exempel bränna en tidning eller en tidskrift har inte samma symboliska innebörd som att bränna en bok, kanske för att de förra utkommer kontinuerligt. Att förbjuda bokbål som politisk manifestation skulle därför vara ett sätt att universellt skydda yttrandefriheten, inte att inskränka den. 

Bokbål som politisk manifestation hör helt enkelt inte hemma i en demokrati, alldeles oberoende av vilka böcker det är som bränns”.

Läs gärna texten en gång till!

Det är så uppenbar galenskap att man undrar hur det står till med den vetenskapliga disciplinen statskunskap. Så yttrar sig Dyngherrens larver (för att tala med Strindberg) när de tjänar den totalitära makten. Hur länge skulle man behöva tänka för att ens komma på idéen att i lag förbjuda brännandet av bok, oavsett vilken. Det är en fråga helt frikopplad från hur effektiv en bokbränning är.

Rasmus Paludans brännande av Koranen har dock visat sig vara extremt effektiv. Det har för hela svenska folket avslöjat våldsbenägenheten (försök att med stenkastning döda poliser), intoleransen (äldre män och mammor med barn bland huliganerna) och de totalitära kraven på inskränkning av den svenska grundlagsfästa yttrande- och mötesfriheten, i den muslimska diasporan runt våra stora städer.

Ett svar to “PROFESSOR BO ROTHSTEIN I STATSKUNSKAP VID GÖTEBORGS UNIVERSITET”

  1. FkDahl Says:

    I förorterna backar svenska staten pga våldskapitalet hos invandrarna som bor där. Såvitt jag vet finns det inget svenskt område i Sverige där staten skulle tveka att använda våld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: