MAGDALENA ANDERSSON STATSMINISTER

Statsministern gjorde med talet igår vad hon som Sveriges statsministern bör och skall göra! Talade om att åter ”rusta upp och skapa ett starkt svenskt försvar” och att ”svenskarna och Sverige” går i första rummet. Det fanns ingen överdriven hysteri i talet. Sverige står inte inför något omedelbart hot även kom svenskar och Sverige indirekt kommer att drabbas av ökade kostnader.

Talet kan analyseras hit och dit (och missförstås som gjorts på vår kant) liksom statsministerns sätt att tala. Allt detta är ointressant. Det var korrekt talat i det läge som är:

Med ett aggressivt och expansivt Ryssland som överfallit ett broderfolk. Det vore som om Sverige överföll Finland eller Norge.

Ryssland möter starkare motsånd än väntat. De lider förluster (olika uppgifter om antal stupade), de råkar ut för deserteringar (broderfolk med släktingar på andra sidan), de har brist på drivmedel och mat varpå en 64 km lång militär fordonskolonn står stilla. De skjuter mot civlia mål i Ukraina. En skådespelare som ledare i Ukraina har visat mer rejäl stake och mod än väntat. Europa står enade. NATO har större enighet och stöd än på årtionden. Det var knappast Vladimir Putins mål.

Må Gud bevara Ukraina och dess folk och ledning.

Kan vi hoppas på en palatsrevolution i Kreml med avsättning/störtande av Vladimir Putin? Finns det någon Beria i maktklanen? Vladimir Putin illustrerar att allt i historien inte är strukturer och tendeser. Han illustrerar tydligt personlighetens, vid vissa tillfällen avgörande, roll i historien. I detta fall på ont!

Ett svar to “MAGDALENA ANDERSSON STATSMINISTER”

  1. MAGDALENA ANDERSSON STATSMINISTER | Varjager's Weblog Says:

    […] MAGDALENA ANDERSSON STATSMINISTER […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: