UKRAINA – OM HUVUDSAK OCH BISAK 

När jag scrollar runt och läser olika inlägg på FB om Rysslands överfall på Ukraina hittar man flera argument som ursäktar och uttrycker ”förståelse” för Vladimir Putins agerande. Rena stolleargument förekommer. Ni hittar dom på FB. Jag nämner inte deras namn för att inte sprida desinformationen.

En trigger till att Vladimir Putin agerar är sannolikt i Joe Bidens agerande inte minst i samband med tillbakadragandet från Afghanistan. Joe Biden visade personlig svaghet och svagt ledarskap vilket psykologiskt öppnade vägen för ett invasionsbeslut av den aggressiva storryssen Vladimir Putin. 

Att tidigare ryska Moskvastyrda slavstater i östra Europa nu upplever frihet och inte vill in under moskovitisk terrorregim igen måste man förstå. Folken vill ha nationell och personlig frihet inte utländsk dominans byggd på bajonetter och Kalasjnikovs, KGB, källarhålor, tortyr och nackskott. Dessa nationer och folk ser idag nationell självständighet, frihet och säkerhet som medlemmar i NATO. So be it! Det är inget argument eller skäl för att ursäkta eller ”förstå” den storryska invasionen i Ukraina.

Ukraina står dock inte fritt från kritik. Det är en i delar dysfunktionell demokrati. Med stöd av CIA störtandes Janukovitj i samband med folkliga protester. Ukraina har genomfört val med en valordning som har kritiserats. De har en specialstyrka som påstår sig inte följa Genèvekonventionen om krigsfångar. Inlägget senare borttaget. En bataljon på cirka 400 man med nynazister, CIA-laboratorier, etcetera. Men det nämnda är, trots den möjlig allvarliga kritiken, bisaker i den stora geo-politiska sammanhanget. Det är upp till Ukrainas medborgare att hantera dysfunktioner och missförhållanden inte främmande makt.

Huvudsaken/huvudsidan är att Ryssland överfallit ett slaviskt broderfolk i Ukraina. Det vore som om Sverige överföll Finland eller Norge. 

Det är det vi reagerar emot, det är det vi kritiserar, det är därför Europa och NATO enas, det är därför vi stödjer Ukraina med vapen. Nästa steg i förverkligandet av Vladimir Putins karta över Storryssland kan vara Baltikum och Finland. Glöm inte att Finland framgångsrikt räddat sin frihet genom att tre gånger under 1900-talet bekämpa ryssarna som försågs med vapen av USA via Murmanskbanan.

Sverige måste och skall rusta upp totalförsvaret rejält. Försvaret är inget ”särintresse”, försvaret är en försäkring den dagen något händer. Ett starkt försvar är en avskräckande faktor för Vladimir Putin och Stor-Ryssland.

Det är huvudsaken/huvudsidan. Sveriges frihet som självständig nation ytterst. Därför stödjer vi idag under alla förhållanden och trots sakliga reservationer Ukraina. De har all rätt till frihet, självständighet och möjlighet att nationellt fatta egna geo-politiska beslut.

En på sikt svårhanterlig konsekvens blir att Sverige och Europa riskerar nya enorma permanenta migranter som skall försörjas av oss skattebetalare. De tillkommer som kostnader utöver de 250 miljarder årligen som den dysfunktionella migrationen av en dryg miljon muslimer från MENA kostar oss skattebetalare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: