LANDSBYGDENS BEFOLKNING VAKNAR OCH DET SKRÄMMER PARTIKLANERNA I STOCKHOLM

Jag noterar att samtliga partier när valet närmar sig vänder sig till landsbygden med magert valfläsk för att låtsas förbättra för landsbygdens invånare och dämpa opposition och missnöje. Skatterna på diesel, bensin och el-leveranserna har sammantaget skapat svåra ekonomiska förhållanden för många normala familjer på landsbygden och i glesbygd. 

Det mest pinsamma valfläsket, för att inte säga löjeväckande, är väl Moderaternas m.fl skattesänkning på drivmedel med 50 öre litern när priset sedan förslaget lanserades stigit med 1 krona och 50 öre. Det bidrar enligt Elisabeth Svanteson, Moderaternas ekonomisk politiska talesman, till att landsbygden kan överleva. I vilka verkligheter lever partiklanerna i Stockholm?

Trenden att LO:s manliga arbetare vänder LO och SAP-socialisterna ryggen och att bönderna på landsbygden vänder Centerpartiet ryggen och vandrar med manligt kraftfulla steg mot SD har skrämt de lågutbildade och obildade politiska ”eliterna” och partiklanerna i Stockholm.

När SAP-socialister med blossande röda kinder, darr på rösten och knutna nävar under fladdrande röda fanor sjunger den socialistiska/kommunistiska kampsången så utelämnas en vers!

”Båd´stat och lagar oss förtrycka

Vi under skatter dignar ner”

Så sjöngs en gång i de socialistiska och kommunistiska rörelsernas barndom. Det var innan de blev politisk ”elit” och parti etablissemang!

Landsbygdsfamiljernas förutsättningar och svårigheter att överleva med en rimlig standard börjar uppmärksammas i media.  Den Stockholmsfixerade maffian i partiklaner oroas men förstår inte. Kanske, kanske de upptäcker att deras lydiga myndighet SCB, Statistiska Centralbyrån, har vilsefört dem i tänkande och analys?

SCB skriver nämligen: ”Över 9 miljoner personer eller 88 procent av den svenska befolkningen bor i en tätort”.

Läs igen och fundera. Stämmer detta med den verklighet du själv ser? Märk också att i dessa siffor ingår drygt 1,5 miljoner dysfunktionella migranter i diasporan runt våra större städer som helt lever på bidrag från etniska svenska skattebetalare bland annat på landsbygden som därmed försörjer betydande delar av befolkningen i de större städerna.

SCB använder ett direkt tramsigt ”tätortsbegrepp”. En tätort omfattar enligt SCB:s definition fler än 200 invånare. En gång till! Fler än 200 invånare. Dessa orter klumpas i statistiken ihop med exempelvis Stockholm som har drygt 1,6 miljoner invånare. Vad har en tätort på 200 invånare gemensamt med tätorten Stockholm med drygt 1,6 miljoner invånare? Inget. Det enda som SCB lyckats skapa är en statistisk villa om landsbygd och tätort.

Vidare skriver SCB och får det att verka som att man genomfört en vetenskaplig analys när man bara skapat propagandaunderlag för makteliten i Stockholm:

”Under industrialiseringen vid slutet av 1800-talet växte städerna och det uppstod också nya städer. Många lämnade landsbygden och sökte sig till städerna. I början av 1930-talet bodde lika många i som utanför tätorter. … Idag är förhållandet omvänt jämfört med i början av 1800-talet; nästan 90 procent av befolkningen bor i tätort”.

Jag hävdar att den beskrivningen leder verklighetsuppfattningen fel.  SCB:s påstående gränser till lögn och förbannad dikt. Frågan är väl snarast i vilket syfte dessa definitioner skapas?  De politiska ”eliterna” och partiklanerna har uppenbarligen svalt bilden att döma av den politik som förs emot – ja emot – landsbygdens intressen och djupa behov.

Själv bor jag i Surahammars kommun med drygt 10 000 invånare och cirka 6 000 i tätorten Surahammar. I många avseenden är Surahammar en mänsklig, god och trygg ort att bo i och med en intressant industrihistoria och härlig natur i samhället. Men Surahammar är landsbygd. Våra problem har större likheter med mindre orter än med stora städer bland annat i termer av tillväxt, service, utbud och skattenivåer.

De stora städerna har en grav problematik, som vi på landsbygden inte har, nämligen en växande dysfunktionell muslimsk diaspora. Listan över de tio största städerna. Korrelera den med polisens lista över diasporaområden.

 • Jönköping. Befolkning : 142 427.
 • Helsingborg. Befolkning : 149 280.
 • Västerås. Befolkning : 155 551.
 • Örebro. Befolkning : 156 381.
 • Linköping. Befolkning : 164 616.
 • Uppsala. Befolkning : 233 839.
 • Malmö Befolkning : 347 949.
 • Göteborg. Befolkning : 583 056.
 • Stockholm Befolkning 977345

Enligt Jordbruksverkets definition så delas Sveriges 290 kommuner in i 33 glesbygdskommuner, 164 landsbygdskommuner, 46 stadsområden och 47 storstadsområden. Enligt den definitionen så bor 34 procent av Sveriges befolkning på landsbygd. Andra definitioner ger andra resultat: Enligt SCB bor 12 procent på landsbygden. Enligt Landsbygdsdelegationens definition bor 25 på landsbygden och enligt FN:s definition bor 76 procent på landsbygden. I många andra länders befolkningsstatistik krävs större befolkning än 200 för att ett samhälle ska räknas som tätort och därmed exkluderas från landsbygd.

Om man i stället frågar svensken var han anser sig bo svarar 35 procent att de bor på landsbygden. Slutsatsen blir: It´s all in the definition. 

Nåja, det må vara hur som helst med denna begrepps- och sifferexercis. Det viktiga är att den inledande SCB beskrivningen är falsk som vatten. Den leder analysen om stad och landsbygd fel.

De politiska makt ”eliterna” och partiklanerna då? 

De vaknar kanske och undrar vad som hände. ”Vi såg det inte komma” som en kognitivt begåvad statsminister en gång herostratiskt formulerade sin problemuppfattning eller kanske snarare brist på probleminsikt och problemuppfattning. Insikt först, beskrivning sedan därefter analys. Så brukar uppvaknanden ske! 

När skall partiklanerna i Stockholm sluta prioritera högskattepolitik, ekonomisk, social och politisk nedpressning av medelklass och arbetarklass, dysfunktionella muslimer, HBTQI-propaganda och feministisk fanatism och faktiskt prioritera etniska svenskar, medelklass och arbetarklass, på landsbygden, som utgör minst en tredjedel av den vuxna röstberättigade befolkningen. I annat fall kommer revolten mot de politiska makteliterna och partiklanerna att utgå från landsbygdens befolkning likt truck-drivers i Kanada som lamslår huvudstaden med stort stöd av befolkningen. Det ser vi fram emot.

Ett svar to “LANDSBYGDENS BEFOLKNING VAKNAR OCH DET SKRÄMMER PARTIKLANERNA I STOCKHOLM”

 1. LANDSBYGDENS BEFOLKNING VAKNAR OCH DET SKRÄMMER PARTIKLANERNA I STOCKHOLM — lennart waaras blogg – Life, Death and all between Says:

  […] LANDSBYGDENS BEFOLKNING VAKNAR OCH DET SKRÄMMER PARTIKLANERNA I STOCKHOLM — lennart waaras blogg […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: